Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Διατηρούν το πλεονέκτημα οι αγοραστές

Κίνηση προς τις 855 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης για το Γενικό Δείκτη. Στο στόχαστρο funds, τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips με... story. Ποιες μετοχές εμφανίζουν μεγαλύτερο περιθώριο απόδοσης, με ορίζοντα την Παρασκευή.

Χρηματιστήριο: Διατηρούν το πλεονέκτημα οι αγοραστές

Συνέχεια στο ράλι της Wall Street, με το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας με 1,9 τρισ. στο επίκεντρο
και τα futures του S&P500 από τις 3.961 μονάδες.

Από τις 14.461 ο DAX, μετά τη χθεσινή μικρή διόρθωση, με στόχευση υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Στο επίκεντρο, για αυτή την εβδομάδα, και η συνεδρίαση της Fed, με τις όποιες ανακοινώσεις/αποφάσεις να αφορούν κυρίως στην αγορά επιτοκίων/ομολόγων. Αγορά που αφορά και τη δική μας, με το Χρηματιστήριο Αθηνών από την περιοχή των 850 μονάδων, με τους αγοραστές σε πλεονεκτικότερη θέση και
τραπεζικές μετοχές-συγκεκριμένα blue chips στην εστίαση funds και ισχυρών επενδυτικών κύκλων.

Τα νεότερα από το Eurogroup στα συν για τους long, οι επιχειρηματικές κ.α. εξελίξεις αυτής της εβδομάδος ικανές να διαμορφώσουν τάση ανάλογα με τον χαρακτήρα τους.

Από τις 542,43 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, από τις 2.045,11 ο FTSE25 και από τις 1.170,84 μονάδες ο FTMidCap, με όλο και περισσότερες μετοχές να ενισχύονται σε τιμές αναντίστοιχες του επιπέδου (των 850 μον.) του ΓΔ. Απόρροια της απόκλισης, που παραμένει σε βάρος των τραπεζικών έναντι της πλειονότητας των blue chips και αρκετών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει (θεωρητικό/δυνητικό) μεγαλύτερο περιθώριο απόδοσης για τα τραπεζικά χαρτιά, με Eurobank, Εθνική, Alpha Bank να έχουν αποκτήσει ανοδική φορά (βραχυπρόθεσμα), που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιβεβαιωθεί και μεσοπρόθεσμα. Στο τέλος της Παρασκευής, η εικόνα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη, εάν αυτό το discount έχει μειωθεί περαιτέρω ή διευρυνθεί.

Για τον κλάδο, «άγνωστος Χ» η Πειραιώς, με κομβική την τιμή της αμκ, που θα επηρεάσει αγοραστικά ή πωλητικά τη διακύμανση της μετοχής. Το πιθανότερο να επηρεάσει συνολικά τον κλάδο.

Σε εισηγμένες/μετοχές «επικαιρότητας» κατ' αρχάς η προσοχή βραχυπρόθεσμων και μη, σε τίτλους όπου αναμένονται εισροές λόγω ένταξής τους σε διεθνείς δείκτες (ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco), ανακοινώνουν αποτελέσματα (Cenergy), προχωρούν σε ομολογιακές εκδόσεις (Motor Oil), έχουν συγκεκριμένη ειδησεογραφία.

Τεχνικά, ισχύει η προσέγγισή μας όπως αυτή έχει αναφερθεί εδώ και εβδομάδες.

Ειδική αναφορά, από νωρίς, στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v