Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Πάνω από τις 860 μονάδες ο ΓΔ, με πονταρίσματα αλλά και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές. Πλεονέκτημα για τους long σε ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, θεαματική αύξηση τζίρου για Intracom. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, οριακά αρνητικά τα futures στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγοραστές vs πωλητές ενεργούν σε στενό εύρος, με σημείο αναφοράς
την περιοχή των 860 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Με εμφανώς μειωμένη τη συναλλακτική δραστηριότητα, ένδειξη πως αμφότερες οι πλευρές θα κινηθούν στα «τοπικά υψηλά», προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Μάρτιος με μία απόδοση του 8%, σε αυριανό «κλείσιμο».

Εμφανής η διάθεση ορισμένων επενδυτικών κύκλων να κατοχυρώσουν τη θετική απόδοση που έχουν σε διάστημα μηνός αλλά και 3μήνου, καθώς σε αυτές τις τιμές θα μετρούν ένα 6,61% για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου. Αυτό για τον Γενικό Δείκτη.

Με τον FTSE25 στην περιοχή των 2.077 μονάδων, για τα θεσμικά χαρτοφυλάκια ο Μάρτιος αποδίδει 9,80% και 7,32% για το πρώτο 3μηνο 2021.

Στις 549 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με απόδοση 17,26% και 5,82% αντίστοιχα, επίσης δικαιολογεί περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις-κλείδωμα θέσεων ενόψει Απριλίου και δεύτερου 3μήνου 2021.

Αλλωστε, εκ προοιμίου, οι τεχνικές ενδείξεις παρέπεμπαν σε «υπεραγορασμένες τιμές», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας μικρής έκτασης, ελεγχόμενης διολίσθησης. Σχετική η επισήμανσή μας, από νωρίς -πριν την συνεδρίαση- στον Εκηβόλο.

Με αυτά επιχειρείται η προσέγγισή μας, βραχυπρόθεσμα, με ορίζοντα το αυριανό «κλείσιμο» Μαρτίου-3μήνου.

Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, Alpha Bank η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με ενδεικτική τη διαμόρφωση μεικτών τάσεων. Μικρή υπερίσχυση πωλητών σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,94), ΟΠΑΠ (11,52), πλεονέκτημα αγοραστών σε Eurobank (0,7522), ETE (2,56), Αlpha Bank (0,942).

Θεαματική αύξηση συναλλαγών/τζίρου, με ανάλογη κίνηση στη μετοχή της Intracom, έκτη στη σχετική κατάταξη και με άνοδο 7,05% στο 1,094 ευρώ.

Ακολουθούν ΟΤΕ (13,73), ΕΥΔΑΠ (7,62), Motor Oil (13,33), Mytilineos (13,70).

Στις 47/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις μετοχές των Moda Bagno, Intracom, Τζιρακιάν, Κορδέλλου, Πλαστικά Θράκης κ.α. να ενισχύονται με ποσοστό μεγαλύτερο του 2,5%, λίγο μετά τις 11:10.

Με τον ΓΔ στο «πράσινο», τον τζίρο στα 5,6 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v