Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Εκτόξευση Γενικού Δείκτη προς τις 920 μονάδες

Την αναβάθμιση-έκπληξη από την S&P αλλά και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Πειραιώς χαιρετίζουν οι επενδυτές με την μετοχή της τελευταίας να κερδίζει 15%. Τα οικονομικά αποτελέσματα, οι αποδόσεις και οι μετοχές που δίνουν τώρα σήμα long.

Χρηματιστήριο: Εκτόξευση Γενικού Δείκτη προς τις 920 μονάδες

Επιφυλακτικές κινήσεις στις αγορές της Ασίας, με οριακά θετικό πρόσημο τα futures στη Νέα Υόρκη. Από τις 15.279,62 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη. Με μικρές απώλειες (0,58%) σε διάστημα εβδομάδας αλλά με άνοδο 3,60% σε μηνιαίο. Στις 4.180,17 μονάδες ο S&P500, με θετικό πρόσημο 0,41% και 5,71% στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, traders και επενδυτές καλούνται στις 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας, στην πρώτη σήμερα, να αποτιμήσουν την ετυμηγορία της Standard & Poor's, αδιαμφισβήτητα θετική έκπληξη, που διευκολύνει περαιτέρω τους long της αγοράς. Οι πρώτες ενδείξεις είναι απόλυτα θετικές καθώς στο άνοιγμα ο ΓΔ κινείται προς τις 920 μονάδες με κέρδη άνω του 2%. 

Αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αμκ της Πειραιώς, με αυξημένη συμμετοχή τόσο στο «βιβλίο εξωτερικού» όσο και στο «εσωτερικού». Υπερκάλυψη κατά 2,5 φορές, με τις αιτήσεις για 453 εκατ. μετοχές (αξίας 520 εκατ. ευρώ) όπως σημειώνει ο Χρήστος Κίτσιος. Στα 2,29 ευρώ ανεβαίνει με το καλημέρα η τιμή του τίτλου.

Στις 591,98 μονάδες ο ΔΤΡ, με τον κλάδο να ενισχύεται και από την αναβάθμιση της S&P, αλλά και των προσδοκιών που καλλιεργούνται ενόψει του rebalancing της MSCI (σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη) και της προοπτικής μίας επόμενης θετικής βαθμολόγησης από τον οίκο Moody's, στις 21 Μαΐου.

Με 5,61% «τρέχει» ο Απρίλιος για τον ΓΔ (με 6,21% για τον FTSE25, με 9% για τον ΔΤΡ και 8,98% για τον FTMidCap), με «καύσιμο» την αυξημένη συναλλακτικότητα και τζίρο, που για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα διαμορφώνεται σε περισσότερα των 80 εκατ. ευρώ.

Συνέχεια στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2020, επιχειρηματικές εξελίξεις και επιμέρους θα διαμορφώσουν τη στάση κατ' αρχάς των βραχυπρόθεσμων και όσων στη συνεδρίαση της Μεγάλης Πέμπτης θα «κλείσουν» τα βιβλία τους για τον Απρίλιο. Συνεκτιμώντας πως η επόμενη συνεδρίαση θα είναι την Τετάρτη (του Πάσχα) 5 Μαΐου.

Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων αλλά και της long τάσης μετοχών όπως Alpha Bank, ETE, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Entersoft, AVAX, Πλαστικά Θράκης, Quest, ΚΡΙ-ΚΡΙ, από ένα ενδεικτικό «καλάθι» εισηγμένων/μετοχών, όπως το «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v