Χρηματιστήριο: Με τράπεζες η εκτόξευση του Γενικού Δείκτη

Πάνω από τις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού και το σύνολο των μετοχών του FT 25 στο «πράσινο». Ξεχωρίζει με limit up η μετοχή της Πειραιώς. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Lamda, Motor Oil, Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες η εκτόξευση του Γενικού Δείκτη

Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, εκρηκτικό το «άνοιγμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ολα πράσινα, από την προσυνεδρίαση, με τις εντολές traders και επενδυτών από αρκετά υψηλότερες τιμές.

Σε υψηλές για τα blue chips, επιλεγμένα mid caps αλλά υψηλότερες για τα τραπεζικά χαρτιά, με τον κλάδο
να δείχνει απελευθερωμένος μετά την ολοκλήρωση της αμκ της Πειραιώς.

Ενδεικτικό το ότι ο ΔΤΡ «άνοιξε» με ανοδικό χάσμα, καθώς με gap πέρασαν οι πρώτες εντολές και για τις 4 συστημικές του κλάδου. Με ταχύ ρυθμό εντολών, με συναλλαγές trading και την Πειραιώς από τα 2,16 πολύ γρήγορα στα 2,298 (14,05%). Στον ίδιο ρυθμό και οι Alpha Bank (1,298), Εθνική (2,675) και Eurobank (0,79).

Στις τραπεζικές οι επιθετικότερες και περισσότερες εντολές, με ενδεικτικό το ότι τα 5,8 από τα 6,7 εκατ. ευρώ -αξίας συναλλαγών- στα πρώτα 15' αφορούσαν σε συναλλαγές στις 4 τραπεζικές μετοχές.

Προφανώς και ένα μεγάλο μέρος θα αφορά σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις, ωστόσο ο κλάδος έχει αρχίσει να προσεγγίζεται και επενδυτικά, από αρκετούς πιο μεσοπρόθεσμους. Επιπρόσθετα η θετική έκπληξη της Standard & Poor's ενισχύει την όλη κατάσταση.

Με τον ΔΤΡ να αντιδρά έως 5% (621,79), τα blue chips, τα mid caps και «χαμηλότερα» θα ακολουθούσαν με ανάλογες εντολές από την πλευρά των αγοραστών.

Επιβεβαίωση της long τάσης για μετοχές αυτών των κατηγοριών, που καταδεικνύει τη διάθεση της αγοράς να συνεχίσει υψηλότερα.

Σε ΔΕΗ (9,40), ΟΤΕ (14,20), Lamda (7,27), Motor Oil (13,53 ), Mytilineos (15,39) και σε πλειάδα μετοχών οι εντολές των αγοραστών περνούν σε υψηλές ή υψηλότερες τιμές.

Ενδεικτική η σχέση ανοδικών/πτωτικών, συντριπτική υπέρ των πρώτων, με 75 έναντι μόλις 5.

Και με 28 μετοχές να αποδίδουν περισσότερο από 3%, και την Πειραιώς με 23,72% στα 2,462 ευρώ,
στις 10:50.

Είναι μία καλή, για τους long, συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v