Το δικό τους... τροπάρι οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Ανοδος άνω του 2% για τον Γενικό Δείκτη, με την Πειραιώς να κλειδώνει στο limit up. Αξιόλογα κέρδη και για ΟΠΑΠ, Jumbo, Aegean. Πτώση 2% για Coca Cola. Με θετικό πρόσημο οι 18 από τις 20 μετοχές του FTMidCap.

Το δικό τους... τροπάρι οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Με οριακά αρνητικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά και τα futures στη Wall Street.

Στο δικό τους... τροπάρι, traders και επενδυτές, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με σταθερό πλεονέκτημα οι αγοραστές, από την προσυνεδρίαση κιόλας, συνεχίζουν σε τιμές υψηλότερες των 900 μονάδων.

Εκρηκτικό το ξεκίνημα, με ταχύ ρυθμό εντολών, εμφανείς εντολές trading και υπεραπόδοση για τις τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να «κλειδώνει» -αυτή την φορά- στο limit up.

Και μπορεί στη συνέχεια να χρειάστηκε ένα διάστημα προκειμένου να απορροφηθεί η προσφορά, που βγήκε από αγοραστές σε χαμηλότερες τιμές, πλην όμως η τάση παρέμεινε ανοδική (σε ενδοσυνεδριακή μέτρηση) ακόμη και μεταξύ 12:00-13:50, οπότε και πέρασε σημαντικό μέρος πωλήσεων.

Αυτό γιατί πρακτικά οι εισροές υπερκαλύπτουν τις εκροές, η ρευστότητα που συνεχίζει να προστίθεται στο σύστημα διευκολύνει την απορρόφηση της όποιας προσφοράς, που αφορά (κυρίως) σε μερικό «κλείδωμα» βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς ο μεγαλύτερος τζίρος, με τη μετοχή της Πειραιώς να αντιδρά έως τα 2,586 ευρώ. Προφανώς πρόκειται για intraday και trading εντολές σε αντίθεση με τις άλλες 3 που εκτιμάται ότι επενδύονται και πιο μεσοπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα κεφάλαια.

Στο 1,296 (4,77%) η Alpha Βank, στο 0,7856 (3,67%) η Eurobank και στα 2,636 (2,57%) η Εθνική.

Στην περιοχή των 2.221 μονάδων ο FTSE25 και όπως φαίνεται στο διάγραμμα, εξελίσσεται η επαναφορά/κάλυψη του καθοδικού χάσματος της 24ης Φεβρουαρίου.

Διαγραμματικά το κενό θα είχε καλυφθεί ολοκληρωτικά, εάν η μετοχή της Coca Cola/hbc δεν διόρθωνε, νωρίτερα, έως τα 28,57 ευρώ (-2,75%) λειτουργώντας σαν φρένο.

Σε Lamda Development, ΟΠΑΠ, Mytilineos, OTE, ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Intracom κ.α. υπερτερούν οι αγοραστές. Σε εύρος 1,12% (ΕΥΔΑΠ) - 3,48% (ΟΠΑΠ), ισχυροποιώντας τη long τάση (σε διαστήματα εβδομάδος. μηνός).

Σε 82 μετοχές οι αγοραστές διατηρούν το προβάδισμα, έναντι 33 που έχουν οι πωλητές.

Με θετικό πρόσημο οι 18 από τις 20 μετοχές του FTMidCap (Πλαστικά Θράκης και Quest, με λίγες πωλήσεις) και με μεγαλύτερη άνοδο για τίτλους των Intrakat, Intracom, Avax, Autohellas, Profile, MIG, Ικτίνος, Cenergy.

Στις 15:00 η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 47,9 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v