Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επανέρχεται πάνω από τις 900 μονάδες

Ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τράπεζες και blue chips στο «πράσινο». Μικρά κέρδη για τον τίτλο της Πειραιώς, ξεχωρίζουν Jumbo, Coca Cola, Aegean. Πτώση για Attica Bank, κινητικότητα στα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Επανέρχεται πάνω από τις 900 μονάδες

Μεικτές τάσεις, με ελαφρύ προβάδισμα των πωλητών στα ευρωπαϊκά, οριακά στο «κόκκινο» τα futures
στη Wall Street.

Καθυστερημένη κατά μία συνεδρίαση, ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με traders και επενδυτές να ενεργούν στοχευμένα σε τραπεζικά χαρτιά, blue chips και επιλεγμένα mid caps.

Επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη πάνω από την περιοχή των 900 μονάδων, καθώς στην Πειραιώς επιχειρείται εξισορρόπηση μετά την τελευταία διόρθωση, σε δε βαριές μετοχές (Coca Cola, OTE, Jumbo κ.α.) οι long υπερτερούν οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές.

Επαναδιαπραγμάτευση -και πτώση 15%- για τις μετοχές της Attica Bank, μετά την υπογραφή (και ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών) της KPMG, λελογισμένες κινήσεις προεξόφλησης σε συγκεκριμένες μετοχές ενόψει της αυριανής -σημαντικής λόγω MSCI- ημέρας.

Ξεκινώντας από την Πειραιώς, που είναι ένα από τα trades των ημερών, συναλλαγές γίνονται στα 1,60-1,646 ευρώ, ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς για την περιοχή του 1,50 ευρώ, ως σημείου αναφοράς. Πιθανόν ισορροπίας, θα το δούμε στη συνέχεια της συνεδρίασης, σε «κλείσιμο», αύριο και βραχυπρόθεσμα.

Στα 13,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών λίγο μετά τις 11:00 ικανοποιητικός τζίρος, με ανάλογο ρυθμό εντολών και με πωλητές-αγοραστές πέριξ των 900-908 μονάδων.

Με τη διακύμανση της Πειραιώς εξισορροπητική, αναδεικνύονται βαριά χαρτιά, με ενδεικτικές τις περιπτώσεις των Coca Cola, OTE, Jumbo.

Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων η πρώτη, στα 29,35-29,50 ευρώ, «βλέποντας» προς το καθοδικό χάσμα των αρχών Μαρτίου 2020, λίγο πάνω από τα 30 ευρώ.

Μεθοδικές αγορές σε ΟΤΕ (στα 14,09-14,29), σε Jumbo (15,39-15,79), με «καύσιμο» το καλό πρώτο 4μηνο, σε Mytilineos (15,50-15,78), σε ΟΠΑΠ (12,35-12,54), σε Motor Oil (13,41-13,62), σε Aegean (5,20-5,40), σε Viohalco (5,08-5,19) κ.α.

Ικανοποιητική και η ευρύτερη εικόνα, με 60 μετοχές στο συν, έναντι 22 που διορθώνουν.

Πολυπληθής, και σήμερα, η παρουσία mid και small caps, από ευρύτερο μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Γεγονός που συντηρεί τη μόχλευση, την τάση ενεργοποίησης όλο και περισσότερων παικτών και επενδυτών. Επάνοδος στο χρηματιστήριο, τάση που πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους με το χρηματιστήριό μας.

Για Ιλυδα, ΒΥΤΕ, Avax, Lykos, Entersoft, ElvalHalcor, ΕΥΑΘ κ.α. μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη άνοδο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v