Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες με ελαφρύ προβάδισμα πωλητών

Ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Πειραιώς και αναστολή διαπραγμάτευσης για τον τίτλο της Attica Bank. Προσεκτικές οι κινήσεις τόσο από την πλευρά των αγοραστών όσο και από αυτή των πωλητών. Η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες με ελαφρύ προβάδισμα πωλητών

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, με άνοδο τα futures στη Wall Street, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ξεκίνημα της συνεδρίασης με μεικτές κινήσεις από πωλητές-αγοραστές. Με τη μετοχή της Attica Bank να μην «ανοίγει», καθώς η μη δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων ενεργοποιεί τη σχετική ρήτρα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με συνέπεια την προσωρινή αναστολή -μέχρι νεωτέρας- των τίτλων της (όπως και της Interwood).

Στη Φρανκφούρτη, συνεχίζεται η άνοδος για τον DAX υψηλότερα των 15.000 στις 15.257 (0,58%), στο Παρίσι ο CAC προς τις 6.366 (0,45%), την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures παραπέμπουν στις 4.172 (0,35%), διατηρώντας την ανοδική τάση και σε εβδομαδιαία μέτρηση. Κάτι που διευκολύνει τις κινήσεις των αγοραστών, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, τελευταίας της πρώτης (χρηματιστηριακής) εβδομάδας μηνός Μαΐου.

Εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων είναι πως στην περίπτωση που αύριο τα χρηματιστήρια (κυρίως της Νέας Υόρκης) «κλείσουν» με εβδομαδιαίο θετικό πρόσημο, πιθανόν να έχουμε εξαίρεση από τον κανόνα του «πούλα τον Μάιο». Εκτίμηση που μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) και για το χρηματιστήριό μας, καθώς η διάθεση των ενεργών επενδυτών παραμένει σε ικανοποιητικά έως υψηλά, για αυτές τις ημέρες, επίπεδα.

Σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, OTE, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Εθνική, Mytilineos, Motor Oil, αλλά και σε Ικτίνος, Intracom, BYTE, EpsiloNet, Cenergy κ.α. η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, ενδεικτική της διασποράς του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Με πωλήσεις, πιεστικότερες, σε Πειραιώς έως 9,92% χαμηλότερα, στα 2,26 ευρώ, ηπιότερες σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, αλλά εμφανείς και σε Alpha Βank, Eurobank. Με αγορές σε ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Mytilineos, Motor Oil, με τους πωλητές να υπερτερούν, πιέζοντας την αγορά χαμηλότερα των 910 μονάδων.

Στα 4 εκατ. η αξία συναλλαγών στα πρώτα 30' της συνεδρίασης, ενδεικτική των ήπιων διαθέσεων τόσο των πωλητών όσο και των αγοραστών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v