Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές πρασίνισαν τον ΓΔ

Σε θετικό έδαφος πέρασε ο τραπεζικός κλάδος παρά τις πιέσεις που συνεχίζονται στη μετοχή της Πειραιώς. Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε stock picking μέχρι να ξεκαθαρίσει η τάση στην αγορά.

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές πρασίνισαν τον ΓΔ

Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, όσο βοηθά και η εικόνα των futures στην αγορά της Νέας Υόρκης. Κλίμα που στο Χρηματιστήριο Αθηνών διευκολύνει τους χειρισμούς τόσο των πωλητών όσο και των αγοραστών, στο πλαίσιο της διαδικασίας που περιγράφουμε τις τελευταίες ημέρες. Και μερική κατοχύρωση θέσεων και επαναγορές αλλά και είσοδος νέων traders, επενδυτών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενεργοποίηση της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σταθερά αυξημένη συναλλακτικότητα, τζίρους και -το σημαντικό- στη διασπορά/ευρύτητα των επιλογών.

Εχοντας τις 908,14 μονάδες χαμηλό ημέρας για τον ΓΔ, οι εντολές των επενδυτών θα δίνονται -σταδιακά- προς τις 915-917 μονάδες, με ζητούμενο για όσους παρακολουθούν και την Τεχνική Ανάλυση ένα «κλείσιμο» αύριο πάνω από τις 917 μονάδες. Ηδη για τον ΓΔ το πρόσημο είναι θετικό σε διάστημα εβδομάδας.

Συναλλαγές μάλλον μέτριες σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, τζίρος αρκετά λιγότερος του ημερήσιου μέσου όρου, αλλά με στοχευμένες κινήσεις από πωλητές-αγοραστές. Ενα ολιγοήμερο stock picking με εκ περιτροπής εντολές σε μετοχές των δεικτών, με την αγορά σε συσσώρευση πάνω από την περιοχή των 900 μονάδων. Πιθανότερο το ενδεχόμενο ενός επόμενου νέου ανοδικού κύκλου παρά μίας διόρθωσης με κίνδυνο δοκιμασίας και πάλι των 890 μονάδων.

Σε Alpha Bank, Eurobank και Εθνική με αγοραστές, αλλά πωλητές σε Πειραιώς, εν αναμονή της εισόδου/διαπραγμάτευσης από αύριο των νέων μετοχών που προκύπτουν από την αμκ.

Εκτός ταμπλό, σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης η Attica Bank, μετά από ενεργοποίηση σχετικής απόφασης της Ε. Κεφαλαιαγοράς, στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης δημοσίευσης λογιστικών καταστάσεων.

Με αγοραστές στη μετοχή του ΟΤΕ, πέριξ των 14,15 ευρώ, με μεθοδικό μάζεμα και λόγω της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του Οργανισμού από τη Standard & Poor's.

Αγορές και στις πετρελαϊκές, τάση που διαμορφώνεται αυτή την εβδομάδα, με τα ΕΛΠΕ στα 6,15 (4,59%) και τη Motor Oil στα 13,44 (1,51%).

Για ακόμη μία συνεδρίαση, κινητικότητα στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής, με τη σειρά να περνά -σήμερα- σε Epsilon Net, Entersoft ενώ συνεχίζουν Ιλυδα, Space κ.α.

Στις 47/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, αποτυπώνοντας το πλεονέκτημα των πωλητών, αλλά με τον τζίρο στα 30,8 εκατ. (στις 13:30), αναφερόμαστε σε μία απολύτως ελεγχόμενη (από πωλητές-αγοραστές) διαχείριση της μεσοπρόθεσμα ανοδικής φοράς της αγοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v