Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 910 μονάδες με βλέψεις για... υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης και 22 μετοχές σε νέα υψηλά. Ανοδικά οι τράπεζες, θετικό «γύρισμα» για Attica, ισορροπία για Πειραιώς. Ξεχωρίζουν ανοδικά Jumbo, Coca Cola, Aegean.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες, μετά την υπεραπόδοση της Παρασκευής, στα ευρωπαϊκά.

Με όλο και μεγαλύτερη άνοδο, μετά την υποαπόδοση της ίδιας ημέρας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σταθερός ο ρυθμός των αγοραστών, βραχυπρόθεσμων και επενδυτών, σε ένα όλο και ευρύτερο μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό, με επιλογές και δυνατότητες για πολλά γούστα. Από αυτά, για τους traders, μέχρι εκείνα για πιο μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές, καθώς το ξεδίπλωμα της συνεδρίασης διευκολύνει τις ενέργειες και των μεν και των δε.

Αρμονική η εξέλιξη, που σε «μέτρηση» Γενικού Δείκτη ξεκίνησε από 901,25, επιβεβαιώθηκε στις 900,89, για να εκταθεί προς τις 912,48 μονάδες. Σε σχηματισμό τύπου W, με διευρυνόμενο τον δεύτερο ανοδικό βραχίονα, απόλυτα συγχρονισμένος με την τεχνική προσέγγιση, που «δείχνει» τιμές προς τις 920 μονάδες.

Αυτό, όσον αφορά στον ΓΔ, καθώς η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της συνεδρίασης αποτυπώνεται στις 80 μετοχές σε άνοδο έναντι των 22 σε διόρθωση, στις 22 μετοχές σε «νέα» ή σε «υψηλά 52 εβδομάδων», με εκπροσώπηση τόσο από τη μεγάλη όσο τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Αλλά και στην αξία των συναλλαγών, που νωρίτερα πλησίαζε τα 45 εκατ. (*) σταθερά στον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων 5 (ή 6) εβδομάδων. Συναλλακτικότητα που περιλαμβάνει από τραπεζικές, βεβαίως blue chips αλλά και αρκετά mid caps, σε μία συγχρονισμένη όλο και ευρύτερης συμμετοχής άνοδο μετοχών, αποτιμήσεων.

Οσο πιο αρμονικά τόσο πιο εδραία η εξέλιξη της κίνησης, με εμφανή τη στόχευση προς (και πέραν) των 950, με το... 1.000άρι εφικτό στόχο.

Για τον τραπεζικό κλάδο, η εξισορρόπηση πωλητών-αγοραστών στην Πειραιώς διευκόλυνε όσους ενεργούν σε Eurobank, Εθνική και Alpha Bank. Σε κάποιο βαθμό διευκόλυνε και το «γύρισμα» της Attica Bank,
που ενδοσυνεδριακά κάλυψε μία διαφορά -30+29%, δίνοντας «τροφή» σε intradayers. Τα θέλει και αυτά η αγορά, δηλαδή ταχύτητα, ενδοσυνεδριακή διακύμανση, μεταβλητότητα.

Κυρίως όμως τη σταθερή εισροή κεφαλαίων σε μετοχές λ.χ. των Coca Cola, TITAN, Viohalco, Eurobank, για να αναφερθώ σε μετοχές του δείκτη σε «νέα» ή «υψηλά 52 εβδομάδων». Ή ενεργοποίησης (κυρίως) επενδυτών σε τίτλους των ΟΤΕ, Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, Lamda Development, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.

Οπως επίσης σε mid caps των Ικτίνος, Avax, Πλαστικών Θράκης, Πλαίσιου, ΕΥΑΘ, Intrakat αλλά και άλλων, λ.χ. Μινέρβα, Δομική Κρήτης, Foodlink, Lykos, Revoil, Πετρόπουλος, ΕΛΒΕ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Παϊρης, Entersoft κ.α.

(*) στις 13:30, με τα futures του S&P500 από τις 4.227 (0,10%).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v