Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τι διευκολύνει την επάνοδο των αγοραστών

Κινήσεις απορρόφησης της όποιας προσφοράς μέχρι και επιθετικές αγορές σε σημαντικά mid caps, αλλά και προβληματισμός στο ταμπλό. Ανοδικά τραπεζικές και blue chips, στη σκιά των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων και της αποτίμησης των νέων από την MSCI.

Χρηματιστήριο: Τι διευκολύνει την επάνοδο των αγοραστών

Προσεκτικές οι κινήσεις traders και επενδυτών, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Εμφανής η προσπάθεια ψύχραιμης διαχείρισης των τελευταίων εξελίξεων στις διεθνείς αγορές, με τη -μέχρι τώρα- εικόνα να παραπέμπει σε ελεγχόμενη διόρθωση, των προηγούμενων τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο σχεδόν μηδενισμός των αρχικών απωλειών για τα futures του S&P500 διευκόλυνε τους αγοραστές να επανέλθουν, με ενδεικτικό το 0,35% στις 15.168 μονάδες για τον DAX.

Το ξεκίνημα και πρώτο ημίωρο στα κύρια ευρωπαϊκά είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της σχέσης πωλητών-αγοραστών στο προσυνεδριακό 5λεπτο, στο χρηματιστήριό μας. Ετσι, για τον Γενικό Δείκτη οι πρώτες εντολές πέρασαν από τις 896,09 λίγο χαμηλότερα, για να ακολουθήσουν αγορές λίγο πάνω από τις 900 μονάδες.

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, η ψύχραιμη αποτίμηση των νέων από την MSCI, το κλίμα στα διεθνή συνέβαλαν ώστε, σταδιακά, να απορροφηθεί η όποια προσφορά (περί τα 4,8 εκατ. στο διάστημα 10:30-10:45) να γίνουν άλλα 5,6 εκατ. (μέχρι τις 11:05), με τη Eurobank να οδηγεί υψηλότερα τραπεζικές και blue chips. Τις εντολές στη Eurobank ακολούθησαν ανάλογες σε Alpha Bank, Πειραιώς, με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να επανέλθει πάνω από τις 600 μονάδες.

Παράλληλα τους long διευκόλυναν, από την απορρόφηση της όποιας προσφοράς σε μετοχές λ.χ. της Mytilineos μέχρι τις επιθετικές αγορές σε σημαντικά mid caps, για παράδειγμα των Πλαστικών Θράκης, AVAX, Πλαίσιο, επιβεβαίωνοντας τη διεύρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε περισσότερες -των γνωστών/συνήθων- του «μεγάλου» δείκτη. Διεύρυνση με ταυτόχρονη εμβάθυνση τόσο σε συναλλαγές όσο σε νέες εισροές ρευστότητας/κεφαλαίων.

Στο 0,8456 (2,85%) η Eurobank, στο 1,2915 (1,25%) η Αlpha Bank, στο 1,591 (0,70%) η Πειραιώς.
Με σημασία (και βοήθειες) η επαναφορά της Attica Bank στο 0,182 (13%), λόγω των σημαντικών intraday/trading εντολών από αγοραστές.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν το εμφατικό 10,71% στα 5,58 ευρώ των Πλαστικών Θράκης, με αφορμή την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Αλλά και σε Πλαίσιο, στα 4,05 (5,57%), με το διάγραμμα να δείχνει σε αποτίμηση μεγαλύτερη των 100 plus εκατ.

Σε σταθερά ανοδικό κανάλι η μετοχή της AVAX (στο 1,128 με 4,48%), με τη σύμβαση για την κατασκευή της Γραμμής 4 να υπογράφεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στις 58/18 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, λίγο μετά τις 11:20. Με μεγαλύτερη άνοδο και για Moda Bagno, Παΐρη, Εβροφάρμα, Attica Συμμετοχών, Entersoft κ.α.

Στα 14,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 1,32 εκατ. μέσω 2 πακέτων από 250.000 μτχ. της Εθνικής. Στα 2,643 και 2,638 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v