Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχη για τις στηρίξεις του Γενικού Δείκτη

Το πτωτικό κλίμα σε ΗΠΑ-Ευρώπη πλήττει και την εγχώρια αγορά που ξεκίνησε με πτώση του ΓΔ προς τις 892 μονάδες. Το βλέμμα στην επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών MSCI αλλά και σε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και εξελίξεων.

Χρηματιστήριο: Μάχη για τις στηρίξεις του Γενικού Δείκτη

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street, «βουτιά» στις αγορές της Ασίας και οι short έχουν προβάδισμα.

Βραχυπρόθεσμα, προσώρας, μέχρις ότου εξισορροπηθεί η τάση στη Νέα Υόρκη, με τα futures νωρίτερα
να παραπέμπουν σε «ουρά» πωλήσεων. Από τις 4.165 (-0,42%) ο S&P500, αλλά ακόμη είναι νωρίς και η συνεδρίαση σε Ευρώπη και Χρηματιστήριο θα έχει δρόμο.

Από τις 15.400 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες για τον ΓΔ στην Αθήνα, μετά από μία συνεδρίαση με συναλλαγές 49,745 εκατ. μετοχών, αξίας 93,805 εκατ. ευρώ και 74 μετοχές με θετικό πρόσημο έναντι 36 με αρνητικό.

Με οριακά αρνητική φορά για τον ΓΔ η εβδομάδα, αλλά με άνοδο 1,61% σε διάστημα μηνός, με 17,01% σε διάστημα 3μήνου και 12% από την αρχή του έτους, οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο για τρεις συνεχόμενους μήνες, οι εισροές κεφαλαίων διασφαλίζουν τη συνέχιση, συνακόλουθα της προσπάθειας για ένα τέταρτο σερί.

Ωστόσο traders και επενδυτές γνωρίζουν εκ προοιμίου πως ουδεμία διαδρομή είναι χωρίς στάσεις, αναμονές ή και όπισθεν, κινήσεις αναγκαίες προκειμένου να επιβιβασθούν νέοι, να κάνουν «ταμείο» υφιστάμενοι.

Συνεπώς, άμυνα σήμερα και βλέπουμε, με όσους παρακολουθούν τεχνικά να εστιάζουν στις 892 μονάδες (για τον ΓΔ), όμως η συνεδρίαση προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα για επιπλέον λόγους. Οπως για παράδειγμα λόγω της 6μηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη από νωρίς να μας παρέχει εξαιρετική πληροφόρηση. Αλλά και των επιχειρηματικών κινήσεων, τον σχεδιασμό των εισηγμένων, τις ανακοινώσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη η Coca Cola/HBC θα ανακοινώσει στοιχεία κύκλου εργασιών πρώτου τριμήνου.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με τη μετοχή να «τρέχει» με 1,52% (εβδομαδιαίο) σε «υψηλό 52 εβδομάδων» (29,80 υψηλό ημέρας, 29,45 «κλείσιμο»). Αποτελέσματα ανακοινώνει και ο ΟΤΕ, με τη μετοχή στα 14,50 (με 3,20% στα υψηλά ημέρας), με τους δύο ομίλους να ενημερώνουν τους αναλυτές μέσα στην ημέρα.

Αποτελέσματα περιμένει η αγορά και από τη Cenergy (επίσης αύριο), ενώ ακολουθεί ο ΤΙΤΑΝ (την Πέμπτη). Στα 2,80 ευρώ η πρώτη, στα 17,24 (υψηλό 52 εβδομάδων) η δεύτερη, με την αγορά να περιμένει ενημέρωση, ενόψει της αμκ. Στα 5,50, με «άλμα» 5,70% η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας.

Σε ενημέρωση προχώρησε η Intralot, κυρίως για το επίμαχο της επίτευξης συμφωνίας με τους ομολογιούχους, με τη Μαρία Μόσχου να έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Νεότερα και από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την Πένυ Κούτρα να αναφέρεται στην παράταση που πήρε η διαδικασία απόκτησης του 12,5% του μ.κ. από τη Reggeborgh Invest. Αφορά, ως γνωστόν, στο ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Εξελίξεις όμως και στην Attica Bank, με τον Χρήστο Κίτσιο να επικεντρώνεται στις τελευταίες ενέργειες της διοίκησης, αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η μετοχή επανήλθε, χθες, στο ταμπλό, διαγράφοντας ακραίες διακυμάνσεις (0,1006-0,174).

Θετικά αποτελέσματα για Jumbo και Πλαίσιο, με σημαντική άνοδο 5,26% στα 16 ευρώ η πρώτη, με θετικό πρόσημο 1,32% στα 3,85 ευρώ η δεύτερη.

Αυτά πολύ πιθανόν να οδηγήσουν τους επενδυτές σε επιλεκτικές κινήσεις, σε λογική stock picking, σε εύρος τιμών με σημαντική στήριξη στις 892 και αντίσταση στις 912 μονάδες.

Προέχει, ωστόσο, η επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v