Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 900 μονάδες με μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης. Στις τράπεζες η μερίδα του λέοντος από τον μέτριο τζίρο. Ξεχωρίζουν ανοδικά Aegean, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ. Σε υψηλά έτους Attica Συμμετοχών και Intracom.

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, τα futures στη Wall Street.

Ανάλογη εικόνα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μόνο που το αρχικό ζωηρό ξεκίνημα διαδέχθηκε η επιβράδυνση του ρυθμού εντολών, με συνέπεια ο τζίρος να διαμορφώνεται σε μέτρια μεγέθη.

Στα 9,2 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στις 11:20, στα 27,2 εκατ νωρίτερα (*), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια της συνεδρίασης.

Μέτριων τόνων, περισσότερο συντήρησης δυνάμεων και αναδιάρθρωσης θέσεων σε τιμές 900 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη.

Κυρίως σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, συγκριτικά μειωμένη για την πλειονότητα των blue chips, με τον δείκτη στην περιοχή των 2.185-2.190 μονάδων.

Φαίνεται πως πωλητές-αγοραστές μένουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της εβδομάδας, τα μικρά κέρδη 0,70% (για τον ΓΔ), σε μία συγκυρία που ο τραπεζικός διορθώνει (-4,88%) και συγκεκριμένα blue chips και mid caps να κάνουν τη διαφορά για τους αγοραστές.

Σταθερά στις 4 συστημικές ο μεγαλύτερος τζίρος -Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική- με τη σειρά κατάταξης, με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ ν' ακολουθούν. Και Intracom, Mytilineos, Motor Oil, AVAX, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Πλαστικά Θράκης, Lamda Development κ.α.

Από τις μετοχές του δείκτη, ξεχωρίζουν -βάσει της απόδοσής τους- Aegean στα 5,58 (3,33%), με την αγορά να περιμένει τα νεότερα για την αμκ, που σύμφωνα με τη διοίκηση θα «τρέξει» τον Μάιο.

Στα 8,62 (2,38%) η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, στα 17,28 (1,28%) της ΤΙΤΑΝ, στα 14,64 (1,25%) του ΟΤΕ.

Από τα λίγα ενδιαφέροντα της κατηγορίας, η εμφανής προετοιμασία για την προσέγγιση/υπέρβαση και των 15 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού. Στα 6,74 δισ. η αποτίμηση, με στόχευση προς τα 7 δισ.

Από τη μεσαία κατηγορία, ξεχωρίζουν Attica Συμμετοχών στο 1,085 (8,88%), που είναι «υψηλά 52 εβδομάδων», με την αγορά να «τιμολογεί» το «άνοιγμα» των μετακινήσεων και τη σταδιακή επαναφορά του τουρισμού. Στα 234,5 εκατ. η αποτίμηση, θα μπορούσε να είναι βάση για τη συνέχεια.

Στο 1,54 (5,58%) με αυξημένες συναλλαγές για τη μετοχή της Intracom σε «υψηλό 52 εβδομάδων».

Στις 67/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 14:05 (*).


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v