Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τζίρος σε τράπεζες και «μεσαία»

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει. Ξεχωρίζει με άνοδο σχεδόν 2% η Alpha Bank, πονταρίσματα και σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Lamda. Στο +20% η Ideal. Τα mid caps που βρίσκονται στο επίκεντρο.

Χρηματιστήριο: Τζίρος σε τράπεζες και «μεσαία»

Συγκρατημένες οι κινήσεις των επενδυτών στα κύρια ευρωπαϊκά, λίγο χαμηλότερα τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές συντηρούν, προσεκτικά, το μικρό προβάδισμα που έχουν.

Υψηλότερα των 900 μονάδων, με μάλλον μέτριες -συγκριτικά πάντα- συναλλαγές, μεικτές τάσεις για τα blue chips και επιλεκτική κινητικότητα στα mid caps.

Το σήμα από τη Wall Street περιμένει η Ευρώπη, με τον DAX στην περιοχή των 15.432 (0,12%) και τον CAC πέριξ των 6.378 (-0,15%), με επίσης μέτρια ροή εντολών/συναλλαγών. Ενδειξη της επιφυλακτικότητας και αναμονής που επικρατεί στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, βραχυπρόθεσμα, traders και επενδυτές δεν έχουν λόγο να «πιέσουν» την αγορά, να επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός των ορίων (χαμηλού-υψηλού), διασφαλίζοντας έτσι τις θέσεις τους.

Σε Alpha Bank, Eurobank, αλλά και Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Πειραιώς η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. Ενδεικτικό το ότι για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, η απόδοση δεν ξεπερνά το 2%.
Με 1,95% στο 1,308 η Alpha Βank έχει την ισχυρότερη τάση από τα 25 χαρτιά του δείκτη. Στις 2.206 μονάδες ο FTSE25, καθώς στις περισσότερες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι αγοραστές έχουν μικρό πλεονέκτημα. Περισσότερο παραπέμποντας σε συντήρηση δυνάμεων.

Σε Lamda Development, ΔΕΗ, Motor Oil, OTE, Viohalco, ΕΛΠΕ, Mytilineos, ElvalHalcor κ.α. συγκριτικά αυξημένος τζίρος ενώ ενισχυμένος είναι για συγκεκριμένα χαρτιά της μεσαίας κατηγορίας. Για παράδειγμα, στη μετοχή της Ideal είναι μεγαλύτερος του ΟΠΑΠ ή ακόμη και στη Μοτοδυναμική.

Με ένα πακέτο στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής (για 90.030 μτχ. στα 12,40 ευρώ), η αξία συναλλαγών έφτανε τα 12 εκατ., με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Στις 56/28 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη απόδοση για τίτλους των Ideal, MIG, Byte, ElvalHalcor, Attica Συμμετοχών, Μαθιός, Space, Entersoft κ.α., με εταιρείες του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής να πρωταγωνιστούν και αυτή την εβδομάδα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v