Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 900 μονάδες

Σταθεροποιητική συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης και μεγαλύτερο τζίρο στον τραπεζικό κλάδο. Οι μετοχές που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο και το σενάριο ανοδικής διαφυγής πάνω από τις 920 μονάδες. Limit up για Ideal.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 900 μονάδες

Με μικρές απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά, με οριακή άνοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε (κυρίως) οικονομικά αποτελέσματα, εξελίξεις στο «εμβολιαστικό», η εστίαση των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, την ώρα που στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε «άνοιγμα» της συνεδρίασης από 0,34% χαμηλότερα, από τις 4.154 μονάδες.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στην Αθήνα, οι κινήσεις από την πλευρά πωλητών-αγοραστών είναι μάλλον μετρημένες, συγκριτικά με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών/εβδομάδων.

Σταθερά σε θετικό έδαφος βασικοί δείκτες, μετοχές, αλλά σε στενά εύρη, με ενδεικτική τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 907,29-914,23 μονάδων. Συντηρητικά, πάνω από το όριο των 900 αλλά χωρίς ιδιαίτερη πρόθεση για άμεση συνέχιση πέραν των 920 μονάδων. Περισσότερο με ολιγοήμερο διάστημα συσσώρευσης δυνάμεων, μερικών ρευστοποιήσεων, αναδιάταξης θέσεων, δείχνουν αυτές οι συνεδριάσεις.

Τεχνικά η καταγραφή διαδοχικά όλο και υψηλότερων χαμηλών ημέρας δίνει περισσότερους πόντους στο ενδεχόμενο ανοδικής διαφυγής πέραν των 920 μονάδων παρά δοκιμασίας προς τις 880 μονάδες.

Διάστημα που δίνεται η δυνατότητα σε πωλητές-αγοραστές, οι μεν να πουλήσουν σε καλές τιμές, οι δε να τοποθετηθούν σε ανάλογες (εάν και εφόσον στη συνέχεια διαμορφωθούν υψηλότερα).

Συνεδριάσεις με ευχέρεια επιλεκτικών τοποθετήσεων, ένα συντονισμένο stock picking σε ευρύ τμήμα του ταμπλό.

Στις 4 συστημικές τραπεζικές, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, σε: Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Με πωλητές στην Εθνική (2,49) και αγοραστές σε Αlpha Bank (1,30), Πειραιώς (1,615) και Eurobank (0,7914).

Σε Lamda Development, OTE, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο.

Το ενδιαφέρον στον ΟΤΕ, με τη μετοχή να διορθώνει έως τα 14,62, να μαζεύεται και να αντιδρά προς τα 14,92, που είναι και «νέα υψηλά 52 εβδομάδων». Με «βλέψεις» για πάνω από τα 15 και αποτίμηση μεγαλύτερη των 7 δισ., όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Στα 13,95 με αγορές νωρίτερα έως τα 14,09 για τη μετοχή της Motor Oil, στα 9,30 η ΔΕΗ, στα 7,57 η Lamda Development, στα 12,26 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή.

Πωλητές σε Mytilineos (15,12), ΟΠΑΠ (12,38), σε αναμονή της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, σε Jumbo (16,28).

Μεγαλύτερη κινητικότητα και αποδόσεις για μετοχές του FTMidCap και χαμηλότερων κατηγοριών.

Με σχεδόν ισοπαλία (52/51) μεταξύ ανοδικών/πτωτικών, με την Ideal στο limit up, στα 3,24 ευρώ.

Ισχυρή αντίδραση για τη MIG, τη Frigoglass, αλλά και για Space, Attica Συμμετοχών, Byte, Κυριακούλη, Δρομέα, Mevaco, CPI, ElvalHalcor κ.α.

Στα 33,3 εκατ. ο τζίρος στις 13:55.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v