Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νέα πονταρίσματα σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

Λίγο πάνω από τις 880 μονάδες με μικρή άνοδο ο Γενικός Δείκτης. Στα δύο blue chips επικεντρώνονται οι αγοραστές, υψηλός τζίρος στον ΟΤΕ. Διορθώνουν οι τράπεζες, εξαίρεση η Eurobank. Διευρύνει το αρνητικό σερί η ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Νέα πονταρίσματα σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, ελαφρώς διορθωτικά τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
«αψιμαχίες» πωλητών-αγοραστών, πέριξ της στήριξης των 880 μονάδων.

Μέτριες -σε σύγκριση με τον μέσο όρο εβδομάδος/μηνός- οι συναλλαγές, μικρό πλεονέκτημα για τους αγοραστές σε απόλυτο αριθμό εισηγμένων/μετοχών και μεικτές κινήσεις σε τραπεζικές, blue chips.

Mε το σχεδόν 25% του χθεσινού τζίρου να πραγματοποιείται στη μετοχή του ΟΤΕ και με τον ΟΠΑΠ να ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα, ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως βραχυπρόθεσμα οι traders θα εστίαζαν στα συγκεκριμένα δύο «βαριά» χαρτιά.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος έγινε μέσω 3 πακέτων από 485.000 το καθένα, στην τιμή των 14,39 ευρώ, ενδιαφέρον θα είχε η διαμόρφωση της τιμής «κλεισίματος» αύριο Παρασκευή.

Νωρίτερα, η μετοχή κυμαινόταν στο εύρος των 14,16-14,55 ευρώ και σήμερα με αυξημένες συναλλαγές, ενδεικτικές των θέσεων που αναδιατάσσονται σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Τα 14,73 είναι η υψηλή τιμή «52 εβδομάδων», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Στα 12,06-12,30 με αγοραστές και στον ΟΠΑΠ, διευκολύνοντας έτσι τη διαμόρφωση των Συμβολαίων (του δείκτη) με μικρό premium, ενόψει της λήξης σειράς Μαΐου, αύριο, στα Παράγωγα. Θεαματικά αυξημένες, σε σχέση με τις 11:15 οι θέσεις των ΣΜΕ, με 2.235 σειράς τρέχοντος και άλλων 2.491 επόμενης σειράς. Απόκλιση θετική κατά 0,34% και 0,36% αντίστοιχα (Μαΐου-Ιουνίου).

Για τον Γενικό Δείκτη η διαγραμματική απεικόνιση μας βοηθά κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ερώτημα είναι η συνέχεια για τη ΔΕΗ καθώς «μετρά» ένα αρνητικό σερί -με απώλειες 2,04% σε διάστημα εβδομάδος και 9,32% σε μηνιαίο.

Πρακτικά, για 10 συνεδριάσεις η τάση είναι short, με τη μετοχή να διολισθαίνει προς την κομβική τιμή των 8,50 ευρώ. Κύρια στήριξη, που θα μπορούσε να βγάλει αντίδραση, με αντιστάσεις τα 9 και 9,30 ευρώ.

Για τις short θέσεις, σημείο stop (κλεισίματος θέσεων) είναι τα 9,38 ευρώ.

Αντίδραση εκδηλώνεται για τη μετοχή της Motor Oil με 1,59% στα 13,42 ευρώ, επίσης για τη Lamda Develpment με 0,75% στα 7,38 ευρώ, ενώ με αγοραστές συνεχίζουν ΤΙΤΑΝ (17,40), ΑΔΜΗΕ (2,655), Sarantis (8,75), EYΔΑΠ (8,50).

Από τις τραπεζικές ξεχωρίζει η Eurobank (0,78), σε αντίθεση με τις Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank, που διορθώνουν.

Ανάλογο κλίμα, συγκρατημένο, και στα mid caps, από τα οποία ενισχύονται τα Avax, Ελτον, Intracom, Quest, BriQ, Autohellas, Papoutsanis, Πλαστικά Θράκης, Τεχνική Ολυμπιακή, Πλαίσιο και Profile.

Στις 15:00 η αξία συναλλαγών ήταν στα 42,25 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v