Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάσχεσης των πωλήσεων στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, που βρίσκεται κοντά σε σημαντική στήριξη μετά και τις χθεσινές απώλειες, με τους αγοραστές να προσβλέπουν σε σταθεροποίηση των διεθνών αγορών. Οι μετοχές που κινήθηκαν κόντρα στο πτωτικό ρεύμα.

Επιχείρηση ανάσχεσης των πωλήσεων στο Χρηματιστήριο

Στις διορθωτικές κινήσεις της Fed προσβλέπουν οι long διεθνώς, μετά την τελευταία «βουτιά» των αγορών με αφορμή τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Συνεδρίαση για γερά στομάχια η χθεσινοβραδινή στη Νέα Υόρκη, με τους αγοραστές να μαζεύουν ένα μέρος των αρχικά μεγαλύτερων ζημιών, με αποτέλεσμα νωρίτερα -σήμερα- τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από τις 4.109 μονάδες.

Σε αναμονή τα ευρωπαϊκά, μετά τη χθεσινή διόρθωση κατά 1,77% του DAX στις 15.113,56 μονάδες και την άνοδο του πληθωρισμού χονδρικής στο 5,2% τον Απρίλιο. Το υψηλότερο ποσοστό από το 2011 για τη γερμανική οικονομία.

Νωρίτερα, στην Ασία οι αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά, σε μία εμφανή προσπάθεια απορρόφησης των τελευταίων αναταράξεων και εξισορρόπησης για τη συνέχεια.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν θα έμενε ανεπηρέαστο, με αποτέλεσμα να βγουν αυξημένες πωλήσεις, με τη συνολική αξία συναλλαγών να προσεγγίζει τα 100 εκατ. και στον ΟΤΕ να πραγματοποιούνται 1,77 εκατ. μετοχές. Εύλογα ο ΟΤΕ θα είναι σήμερα-αύριο στο επίκεντρο, συνεκτιμώντας τα 3 πακέτα από 485 χιλ. μτχ. το καθένα στα 14,39 ευρώ, με τη μετοχή να κυμαίνεται στα 14,46-14,20, που ήταν και χαμηλή ημέρας.

Με τον ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων που συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί στα 12,06 ευρώ χωρίς απώλειες.

Σε ΤΙΤΑΝ και Τέρνα Ενεργειακή έγιναν αγορές, χθες, εν μέσω σημαντικής διόρθωσης των blue chips, ενώ σε Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, Viohalco μένει να φανεί εάν σήμερα-αύριο θα ενεργοποιηθούν εντολές αγορών.

Οι 880 μονάδες είναι για τον Γενικό Δείκτη η πιο κοντινή σημαντική στήριξη, μένει να φανεί εάν μπορεί να αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Και για τους long, ζώνη αναστροφής με βλέψεις στο αυριανό «κλείσιμο» συνδυαστικά με τη λήξη της σειράς μηνός Μαΐου στα Παράγωγα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v