Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 890 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις πιέσεις να εντείνονται σταδιακά. Απώλειες στις τραπεζικές μετοχές, αγοραστές στην Εθνική, «πακέτα» στον ΟΤΕ. Ποιες μετοχές κινούνται σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Συγκριτικά καλύτερα με τα κύρια ευρωπαϊκά, το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει μεν, σταθερά, σε αρνητικό έδαφος αλλά με τις απώλειες στο 0,76%, όταν για τον DAX φτάνουν το 1,52%.

Βέβαια έχει προηγηθεί ισχυρότερη και πιο μακροπρόθεσμη άνοδος στα ξένα χρηματιστήρια, όμως η μέχρι τώρα διαχείριση της κατάστασης ενισχύει την εκτίμηση πως πωλητές-αγοραστές ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της ανοδικής φοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Χαμηλός σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις ο τζίρος, ενδεικτικός της στάσης αναμονής που κρατούν βραχυπρόθεσμοι παίκτες και επενδυτές.

Με τη διακύμανση να περιορίζεται σε στενά όρια διαπραγμάτευσης, καθώς η προσφορά που βγαίνει -σταθερά- από την αρχή της συνεδρίασης απορροφάται απρόσκοπτα από τους αγοραστές. Σε χαμηλότερες μεν τιμές αλλά αρκετά κοντά στα τελευταία τοπικά υψηλά, ενώ κρίνοντας από τη μέχρι τώρα ροή εντολών, δεν φαίνεται να ρευστοποιεί μεγάλες ποσότητες κάποιος ξένος ή fund με «θέσεις πώλησης».

Νωρίτερα, ο ΓΔ στις 894,11 μονάδες, ο FTSE25 στις 2.167,29, ο ΔΤΡ 581,22 και ο FTMidCap στις 1.366,67 μονάδες.

Στις 29/80 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, εμφανής η υπερίσχυση των πωλητών, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 30 εκατ. (*) ενώ σημαντικά πακέτα έχουν περάσει στον ΟΤΕ. Τρεις συμφωνημένες συναλλαγές για 485.000 τμχ. στα 14,39 ευρώ η καθεμία, σε ισάριθμα διαστήματα της συνεδρίασης. Ενα πακέτο για 25.000 της Τέρνα Ενεργειακής άλλαξε χέρια στα 12,24 ευρώ.

Με τον ΟΤΕ πρώτο στη σχετική κατάταξη, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται σε τραπεζικές (με πωλητές σε Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, με αγοραστές σε Εθνική), σε blue chips (Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil, TITAN, Lamda Development κ.α.) και επιλεγμένα blue chips (ElvalHalcor, Cenergy, Alumil, Quest).

Στα 12,23 ενισχύεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 12,30 της Τέρνα Ενεργειακής, στα 17,34 της ΤΙΤΑΝ, στα 15,08 της Mytilineos, στα 20,50 του ΟΛΠ.

Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων σήμερα μετοχές των: Alumil, Mevaco, Intrakat, Moda, Κυριακούλης, Logismos, Κτήμα Λαζαρίδη, Βιοσώλ (Unibios).

(*) λίγο μετά τις 14:00

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v