Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τι κρίνει τη μάχη αγοραστών-πωλητών

Επί ξυρού ακμής στα όρια των 900 μονάδων ακροβατεί ο Γενικός Δείκτης, αλλά με αρκετές επιμέρους ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εισηγμένων στο προσκήνιο. Πιέσεις στο ξεκίνημα με την αγορά να ευθυγραμμίζεται με την Ευρώπη.

Χρηματιστήριο: Τι κρίνει τη μάχη αγοραστών-πωλητών

Επιμένει διορθωτικά η Wall Street, παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, με ελαφρά κλίση στα κύρια ευρωπαϊκά.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επί ξυρού ακμής των 900 μονάδων μεν ο Γενικός Δείκτης, αλλά με αρκετές επιμέρους ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εισηγμένων στο προσκήνιο.

Σε στάση αναμονής traders, επενδυτές, όπως αποτυπώθηκε στα 60,9 εκατ. της χθεσινής αξίας συναλλαγών, με 34,7 εκατ. μετοχές, καθώς αμφότεροι έχουν κατεβάσει μία ταχύτητα.

Για διάστημα λίγων συνεδριάσεων, απαραίτητων για την αναδιάταξη θέσεων, κάνουν λόγο χρηματιστηριακοί παράγοντες, προσβλέποντας στην επόμενη κίνηση της αγοράς, που σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση δίνει πόντους στους αγοραστές παρά στους πωλητές.

Όχι πως αποκλείεται να δούμε την αγορά, σε επίπεδο ΓΔ, να διολισθαίνει χαμηλότερα (προς τις 880 μονάδες, το κάτω όριο του εύρους μας), αλλά και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι πρώτοι είναι σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των δεύτερων.

Τι βλέπει η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες ανέλυε, χθες, ο Γιώργος Α. Σαββάκης και θα σταθώ (κυρίως) στο βάρος της φορολογικής απαίτησης και το κόστος των τιτλοποιήσεων.

Με απώλειες Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, με άνοδο η Εθνική, στη χθεσινή συνεδρίαση.
Μία ημέρα πριν, με άνοδο Eurobank, Αlpha Bank και Πειραιώς, με απώλειες η Εθνική (κυρίως) λόγω φημών
για σκέψεις (ποιων;) για αμκ.

Σε εμφανή φάση συσσώρευσης οι 3+1 συστημικοί τραπεζικοί  όμιλοι, με σημείο αναφοράς για τον ΔΤΡ την πειστική επαναφορά υψηλότερα των 600 μονάδων. Πιθανόν να χρειαστούν ακόμη λίγες συνεδριάσεις.
Στα blue chips, τα πάνω (14,95) κάτω (14,60) για τη μετοχή του ΟΤΕ, συνεκτιμώντας πως στο «κλείσιμο» της συνεδρίασης πιέστηκαν στα χαμηλά ημέρας και άλλα βαριά χαρτιά. Ενδεικτικά αναφέρω τη Motor Oil στα 13,71 (από 13,98), με τον όμιλο να «πρασινίζει», σύμφωνα με την Αθηνά Καλαϊτζόγλου.

Χρηματιστές εκτιμούν πως μέσω στοχευμένου προγράμματος εντολών (πώλησης) διαμορφώθηκαν, τεχνικά, χαμηλές ημέρας σε συγκεκριμένα blue chips.

Θα δούμε σήμερα κατά πόσον μπορεί να έχει βάση κάτι τέτοιο. Ημέρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων για τον ΟΠΑΠ και μία μετά το πολύ καλό τρίμηνο για την ElvalHalcor. Ειδικότερα για την τελευταία, ο Στέφανος Κοτζαμάνης μάς πληροφορεί, από νωρίς, για την πρόθεση της διοίκησης να διανείμει επιπλέον μέρισμα.

Σύντομα στο ταμπλό.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v