Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές δίνουν ανάσες σε ΓΔ και FTSE 25

Με οδηγό τον τίτλο της Εθνικής που πιέστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 875 μονάδες. Ενεργοποιήθηκαν αγοραστές και σε δεικτοβαρή blue chips. Βοηθά την κίνηση η εικόνα στην Ευρώπη.

Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές δίνουν ανάσες σε ΓΔ και FTSE 25

Η αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς συντηρεί τους αγοραστές στη θέση του οδηγού στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Μένει να δούμε και αναστροφή στα futures στη Wall Street, προκειμένου να διευκολυνθούν οι long και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με καλύτερες προϋποθέσεις και ενδείξεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης σήμερα. Με εντολές αγοράς στη μετοχή της Εθνικής από την προσυνεδρίαση και μεγάλες εντολές (από τους αγοραστές) σε συγκεκριμένα blue chips συνέβαλαν στο να αρχίσει η συνεδρίαση με τους αγοραστές να φθάνουν έως τις 876,20 από τις 871,70 μονάδες.

Στον τραπεζικό κλάδο η μεγαλύτερη συχνότητα εντολών αγοράς, με επίκεντρο την Εθνική, καθώς μετά τη χθεσινή διόρθωση (με 4%), ήταν το «κλειδί» μας για την συνέχιση βραχυπρόθεσμα. Σχεδόν ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς τόσο στις άλλες 3 συστημικές όσο σε blue chips-σηματωρούς, για τη στάση των «ισχυρών χεριών».

Σε Alpha Bank, OTE, ETE, Eurobank, Mytilineos, Jumbo οι πιο στοχευμένες αγορές από την πλευρά των μεν, με τους δε να επιβραδύνουν τον ρυθμό τους (σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση).

Στα 14,74 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα πρώτα 15'-20' με αυξημένες συναλλαγές, στο 1,0245 η Alpha Βank και στα 2,397 η Εθνική. Αποτέλεσμα; Η επαναφορά του FTSE 25 υψηλότερα των 2.100, απομακρύνοντας -προσώρας(;)- τον κίνδυνο δοκιμασίας της στήριξης των 2.080 μονάδων.

Συν τω χρόνω, από τα mid caps ξεχώρισε, γρήγορα, η Attica Bank, με την αντίδραση του 14,12% στο 0,1794 να ενισχύει τα σενάρια που κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία. Ενα από αυτά επιχειρήσαμε να «φωτογραφίσουμε» στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Στα 14,60 (1,64%) με αγοραστές στη Mytilineos, στα 14,91 (0,85%) η Jumbo, στα 12,36 (1,73%) ο ΟΠΑΠ, στα 9,005 (0,73%) η ΔΕΗ. Η βελτίωση του κλίματος στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση είχε άμεση ανταπόκριση στα mid caps, με αποτέλεσμα στις 11:00 η σχέση ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στις 62/16, με μεγαλύτερη απόδοση για Revoil, Ideal, Δρομέα, Intrakat, MIG κ.ά.

Με την αξία των συναλλαγών στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v