Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού εντολών. «Παιχνίδι» στις τράπεζες, με τζίρο στην Alpha και μεγαλύτερες πιέσεις στην Εθνική. Κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και τον κλάδο της πληροφορικής.

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, σταθερά με οριακά αρνητικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνεδρίαση δύο όψεων, μέχρι νωρίτερα, με τη μία που «δείχνουν» οι χρηματιστηριακοί δείκτες μάλλον σταθεροποιητική, με την άλλη της πραγματικής αγοράς, των εισηγμένων/μετοχών δηλαδή, αρκετές είναι οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που χρήζουν προσοχής.

Στην περιοχή των 878 μονάδων, με χαρακτηριστικό της τελευταίας ώρας τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού εντολών, τη διαμόρφωση ενός περισσότερο υποτονικού κλίματος που παραπέμπει σε απροθυμία και των πωλητών και των αγοραστών να κινηθούν ενεργότερα. Σαν να μην θέλει καμία πλευρά να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο και έκθεση, είτε σε θέσεις αγοράς είτε πώλησης.

Προφανώς οι εξελίξεις στην Alpha Bank συνέβαλαν καθώς, παρά την εξισορρόπηση στην περίπτωση της συγκεκριμένης τράπεζας, παραμένει η επιφυλακτικότητα για το πώς θα προχωρήσουν Eurobank και Εθνική. Διαβεβαιώσεις μπορεί να δίνονται από τη διοίκηση των δύο ομίλων, αλλά διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί από Πειραιώς, Αlpha Bank, που ακυρώθηκαν στη συνέχεια. Καλώς ή κακώς επιφυλακτικότητα υπάρχει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αγορά.

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και σήμερα στην Αlpha Bank. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αλλά ουδεμία σχέση με Δευτέρα-Παρασκευή. Στα 0,996-1,005 ευρώ η μετοχή, με την αγορά να υπολογίζει την τιμή της αμκ πέριξ του 1 ευρώ, κάτι που μένει να φανεί στη συνέχεια.

Στα 14,67-14,93 η μετοχή του ΟΤΕ, με εμφανή την προετοιμασία των «ισχυρών χεριών» για την υπέρβαση των 15 plus και αποτίμηση μεγαλύτερη των 7 και... δισ. ευρώ.

Στα 12,30-12,48 ο τίτλος του ΟΠΑΠ, με ενδείξεις προς τα 12,80 ευρώ, σε νέα τοπικά υψηλά η μετοχή της ΤΙΤΑΝ στα 17,76-17,95, με τη Wood να έχει ανεβάσει τον πήχη στα 22 (από τα 15 ευρώ).

Στα 5,37 η Aegean, με την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αμκ (χθες) να φέρνει στην τελική φάση της τη σχετική διαδικασία.

Εξελίξεις στο μέτωπο του μεγάλου project για τον διαγωνισμό των ταυτοτήτων, με τη Μαρία Μόσχου να αναφέρεται στις 3 κοινοπραξίες που συνεχίζουν. Από την πλευρά επενδυτικού/χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος, εντός παιδιάς είναι ο ΟΤΕ, η Quest (μέσω της Unisystems) και η Space.

Πέραν του ΟΤΕ, με αγοραστές υψηλότερα και η Quest (13,20 με 3,13%) και η Space (7,90 με 2,96%),
ενώ συνεχίζεται η μόχλευση στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής.

Νέα υψηλά για EpsiloNet (6,04), CPI (0,67), Performance (10,15).

Θετική εικόνα και για μετοχές των AVAX (1,214), Attica Bank (0,1572), Profile (4,58), Πλαστικά Θράκης (5,97), Τεχνική Ολυμπιακή (1,46).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v