Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με τραπεζική ώθηση πάνω από τις 870

Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν με υψηλό τζίρο, μετά τις ανακοινώσεις της Alpha Bank. Αγοραστές στον ΟΠΑΠ, επαναφορά της ΔΕΗ πάνω από τα 9 ευρώ, ισχυρή κίνηση για Aegean, κινητικότητα στα mid caps.

Χρηματιστήριο: Με τραπεζική ώθηση πάνω από τις 870

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά και τα futures στη Νέα Υόρκη.

Διευκολύνεται η προσπάθεια των αγοραστών να ισορροπήσουν την αγορά, με την Alpha Bank να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους πωλητές είχαν βλέψεις για συνέχιση της διόρθωσης της Παρασκευής.

Ενα πρώτο βήμα λοιπόν προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των ακραίων διακυμάνσεων της προηγούμενης συνεδρίασης, συνεκτιμώντας πως είναι πολλά να γίνουν στη συνέχεια.

Τουλάχιστον, προσώρας, αποσοβείται η περαιτέρω απομείωση της χρηματιστηριακής αξίας για τραπεζικούς ομίλους, συνακόλουθα για blue chips αλλά και mid caps.

Με εντολές αγοράς από την προσυνεδρίαση στη μετοχή της Αlpha Bank και σταθεροποίησή τους στο εύρος των 0,9714-1,02 ευρώ, εύλογα με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές. Σε συνέχεια του ρυθμού της Παρασκευής, μόνο που σήμερα -και μέχρι τώρα- η ροή είναι από την πλευρά των long.

Στο 0,9878 (9,44%) η μετοχή της Αlpha Bank, με συναλλαγές 14,2 εκατ. τμχ. -σε σύνολο 22,5 εκατ.-, με μακράν δεύτερη τη μετοχή του ΟΠΑΠ και τις άλλες τρεις τραπεζικές -Eurobank, Εθνική και Πειραιώς- να ακολουθούν.

Στο 0,7672 (3,28%) η Eurobank, στα 2,379 (1,23%) η Εθνική και στο 1,516 (1,74%) η Πειραιώς.

Με αγοραστές στον ΟΠΑΠ (με 0,82% στα 12,32) και είναι προφανές πως η εικόνα της Αlpha Bank, των άλλων τραπεζικών, επαναφέρει τους αγοραστές στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Σε συγκριτικά καλύτερη κατάσταση -από την Παρασκευή- τα mid caps επανέρχονται με αγοραστές προς υψηλότερες τιμές.

Επαναφορά της ΔΕΗ πάνω από τα 9 ευρώ, ισχυρή κίνηση για την Aegean προς τα 5,32 ευρώ, στο 1,337 η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 14,66 του ΟΤΕ.

Στις 60/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με θεαματική άνοδο για τη μετοχή της Attica Bank στο 0,1578 (21%).

Στα 23,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v