Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο και stock picking στο Χρηματιστήριο

Στις 890 μονάδες με ήπια ανοδική κίνηση και λιγότερες συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης. Στις τραπεζικές μετοχές επικεντρώνονται οι αγοραστές, πιο δυνατή η Εθνική. Ξεχωρίζει ανοδικά η Viohalco. Απώλειες για Ελλάκτωρ. Κινητικότητα στα mid caps.

Θετικό πρόσημο και stock picking στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένες απώλειες στη Φρανκφούρτη, μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με κλειστές τις δύο σημαντικότερες αγορές (Νέας Υόρκης, Λονδίνου) η σημερινή συνεδρίαση, εκ προοιμίου γνωστό πως δεν θα είχε ούτε τη συναλλακτικότητα ούτε το «νεύρο» των προηγούμενων.

Σε αυτό το κλίμα, πιο υποτονικό σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, στο χρηματιστήριό μας πιθανότερο είναι traders και επενδυτές να αρκεσθούν σε επιλεκτικές κινήσεις, καθώς είναι εμφανής η αδυναμία επαναφοράς υψηλότερα των 905 μονάδων. Τουλάχιστον για σήμερα, με ζητούμενη την επιβεβαίωση του εύρους στήριξης των 880-890 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Χωρίς ιδιαίτερη σπουδή οι εντολές είτε από την πλευρά των πωλητών είτε από τη μεριά των αγοραστών, με τις τραπεζικές μετοχές -παρ' όλα αυτά- να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κυρίως του βραχυπρόθεσμου.

Με πιο δυνατή την Εθνική ξεκίνησε η συνεδρίαση, απόρροια των διαβεβαιώσεων της διοίκησης πως ο Ομιλος είναι επαρκώς θωρακισμένος κεφαλαιακά και δεν προτίθεται να ακολουθήσει την Alpha Βank, με αμκ. Η πρώτη αποτίμηση είναι θετική, με εντολές αγοράς να ενεργοποιούνται από τα 2,521 και να φτάνουν έως τα 2,564 ευρώ.

Το ανοδικό άνοιγμα και η ανάλογη συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση αγορών και σε Alpha Bank (1,089), Eurobank (0,7712) και Πειραιώς (1,532 ευρώ). Η τελευταία θα έχει ενδιαφέρον, τεχνικά, εάν υπερβεί πειστικά το 1,60 ευρώ.

Με αγοραστές σε περισσότερες μετοχές (58) έναντι των πωλητών (31), με εμφανές το stock picking
στην πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Μετοχές του δείκτη που είχαν διορθώσει την Παρασκευή, σήμερα αντιδρούν, με ενδεικτική την περίπτωση των Mytilineos (15,40), Viohalco (4,745), χωρίς αυτό να αναιρεί την ανοδική τάση άλλων, όπως ΟΤΕ (14,72), ΟΠΑΠ (12,93) κ.α.

Κινητικότητα από τα mid caps κυρίως σε τίτλους των Ικτίνος (νέο υψηλό στα 0,94), Πλαστικών Θράκης, Intracom, Papoutsanis, MIG, ενώ από τη μικρή κατηγορία ξεχωρίζουν Καραμολέγκος -με εμφανή επίμονο αγοραστή, έως και 13,01% υψηλότερα στα 2,78 (νέο υψηλό)-, Frigoglass, CPI, Δρομέας, ΕΚΤΕΡ κ.α.

Στα 7,9 εκατ. στις 11:30 ο τζίρος.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v