Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος χωρίς... ακρότητες στο Χρηματιστήριο

Κίνηση εντός ορίων προς τις 880 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, πιέσεις για Πειραιώς. Σε νέα υψηλά Μυτιληναίος και Quest. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, έντονη μεταβλητότητα στην Attica Bank.

Ανοδος χωρίς... ακρότητες στο Χρηματιστήριο

Συγκρατημένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά, επιφυλακτικές νωρίτερα στα ασιατικά, ανάλογη εικόνα
και από τα futures στη Νέα Υόρκη.

Σε στάση αναμονής, λοιπόν, οι αγορές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, traders και επενδυτές δεν έχουν λόγους να διαφοροποιηθούν αισθητά, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Αλλωστε η ειδησεογραφία είναι μεστή και ικανή να συντηρήσει επιμέρους, επιλεκτικές ενέργειες πωλητών και αγοραστών εντός γνώριμων και ασφαλών ορίων. Πολύ πιθανό, και σήμερα, να έχουμε συναλλαγές -συγκριτικά- λιγότερες του μέσου όρου Μαΐου (χθες στα 71 εκατ.), τάση που ενδεχομένως να αλλάξει αύριο, με αφορμή τις αναμενόμενες εισροές-εκροές λόγω ένταξης της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece. Εισροές στη συγκεκριμένη μετοχή αλλά και πιθανές ροές/εκροές στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, που είναι στον δείκτη.

Από τις 873 περί τις 8-9 μονάδες υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, με ενθαρρυντικό γ-ια τους long- πως σε blue chips με αγορές, στη χθεσινή συνεδρίαση, ο ρυθμός συνεχίζεται. Ενδεικτική η περίπτωση της Mytilineos, που μετά τη χθεσινή ισχυρή αντίδραση συνεχίζει σε «νέα πολυετή υψηλά» έως τα 15,28 ευρώ. Στα 20 ευρώ έθεσε, τελευταία, η Citi έναν πρώτο στόχο.

Εως τα 14,68 ευρώ ο ΟΤΕ, έως τα 9,24 η ΔΕΗ -μετά και τη συμφωνία με την Τέρνα για το φ/β στη Μεγαλόπολη, στα 2,04 η ElvalHalcor -χαρτί του 25άρη, πλέον-, σε «νέα υψηλά» των 13,64 η Quest, που για την « υπόγα» είναι το επόμενο play της αγοράς, στα 12,45 ο ΟΠΑΠ.

Εντονες διακυμάνσεις για τη μετοχή της Attica Bank, αρχικά με «βουτιά» έως και 9,65% στο 0,16, αλλά με άμεση την απορρόφηση της όποιας προσφοράς, με αποτέλεσμα την επαναφορά προς το 0,18 ευρώ. Στην περίπτωση της Αttica Bank, οι traders φαίνεται να ακολουθούν την παροιμία, «όπου υπάρχει καπνός...», εάν όντως συντρέχουν λόγοι θα φανούν, προσώρας όμως, στη μετοχή γίνονται τεράστιας έκτασης συναλλαγές εδώ και μέρες.

Στις 45/29 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 93 μετοχές σταθερές.

Και την αξία συναλλαγών, λίγο μετά τις 11:15, στα 11,8 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v