Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στους αγοραστές παραμένει το πλεονέκτημα

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης καθώς διαμορφώνονται προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης, ενώ επιχειρηματικές συμφωνίες και αποτελέσματα τριμήνου δίνουν τον τόνο. Σε μέτρια επίπεδα ωστόσο κινούνται οι συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Στους αγοραστές παραμένει το πλεονέκτημα

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά, με το βλέμμα στην ανάκαμψη. Από τις 4.200 μονάδες τα futures του
S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε με «ουρά» εντολών αγοράς σε τραπεζικές και blue chips, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της αντίδρασης προς τις 890 μονάδες. Πληθώρα εξελίξεων, διεργασιών και ανακοινώσεων από τις εισηγμένες συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον, για ένα ευρύ μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Με ικανοποιητικές συναλλαγές και λόγω rebalancing, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να μας αναλύει τα της αναδιάρθρωσης των διεθνών δεικτών, τις εισροές/εκροές, τα τεχνικά σημεία αναφοράς. Ενα σταθερά βελτιούμενο κλίμα, που εδράζεται -κυρίως- στην ανθεκτικότητα και ευρωστία πολλών εισηγμένων, σε σημείο που ο Στέφανος Κοτζαμάνης «μετρά» στα ύψη τα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Σε αυτά συνεκτιμώνται, εύλογα, οι προσδοκίες, βάσει του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς (και δη της τουριστικής), οι προβλέψεις ξένων και ελληνικών οίκων, χρηματιστηριακών και οι επιμέρους επιχειρηματικές εξελίξεις.

Σε Eurobank, Alpha Bank, OTE, Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, αλλά και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Quest, ElvalHalcor, Ελληνικά Πετρέλαια οι κύριες κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών, συντηρώντας έτσι το ενδιαφέρον για μετοχές ενός σημαντικού τμήματος της αγοράς.

Χαμηλότερα τα νέα NPEs και οι νέες χορηγήσεις για τη Eurobank, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου. Στο 0,7916 (2,67%) η μετοχή. Στο 1,0925 (2,25%) η Alpha Βank, με εμφανή την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός «μαξιλαριού»/premium ενόψει της αμκ.

Στα 14,67 (1,15%) ο ΟΤΕ, στα 15,70 (3,63%) η Jumbo, στο 1,424 (2,03%) η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 14,40 (4,05%) η Quest (μετά την πώληση της Cardlink) κ.α.

Εισηγμένη-σηματωρός για το άνοιγμα του τουρισμού, των αερομεταφορών η Aegean, με την περίοδο διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης (για την αύξηση) να έχει ξεκινήσει από χθες. Στις 4 Ιουνίου η λήξη της περιόδου διαπραγμάτευσης και στις 9 του μηνός η λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης. Συνδυαστικά, λοιπόν, η παρακολούθηση της Aegean για αυτό το διάστημα. Στο εύρος των 5,50-5,73 ευρώ η μετοχή, στα 0,59-0,73 το δικαίωμα (κωδικός ΑΡΑΙΓΔ).

Στις 55/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 91 μετοχές σταθερές.

Και την αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, στα 10,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v