Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πατάνε γκάζι οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Διευρύνει τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, που κινείται στις παρυφές των 890 μονάδων με αυξημένο τζίρο. Θετικό γύρισμα στις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζουν ανοδικά Coca Cola, Mytilineos, Jumbo, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Πατάνε γκάζι οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς traders και επενδυτές ενεργούν επιθετικότερα απ' ό,τι στα κύρια ευρωπαϊκά.

Συνολικότερη η κίνηση (κατ' αρχάς) των βραχυπρόθεσμων αλλά και πιο μεσοπρόθεσμων επενδυτών σε τραπεζικές και blue chips-μετοχές σηματωρούς αντίστοιχα, με αποτέλεσμα για τον Γενικό Δείκτη η αντίδραση να φτάνει το 1,55% προς τις 890 μονάδες.

Εμφανής η αύξηση των συναλλαγών, τόσο σε τραπεζικά όσο και σε χαρτιά του δείκτη, με τοποθετήσεις σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, αλλά και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos, Jumbo κ.α., με χρηματιστηριακούς παράγοντες να αποδίδουν την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στην ένταξη της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece, την προεξόφληση πως για τη μετοχή της Αlpha Bank θα επιδιωχθεί η δημιουργία ενός «μαξιλαριού» με βάση το 1 ευρώ, ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα ενεργοποιούνται εντολές αγοράς για μετοχές που είναι στο επίκεντρο ξένων επενδυτικών οίκων (ενδεικτική η περίπτωση της Mytilineos, μετά τη θεαματική αναθεώρηση της τιμής-στόχου), αλλά και εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα ή «τρέχουν» επιχειρηματικές εξελίξεις.

Στην Αlpha Bank πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος τζίρος, με τους αγοραστές προς το 1 ευρώ, με συναλλαγές 12,9 εκατ. μετοχών, στις 14:55.

Επονται στη Eurobank, στο 0,7999 ευρώ αλλά και στην Εθνική στα 2,451 και στην Πειραιώς στο 1,501 ευρώ.

Υψηλά στην κατάταξη με βάση τη συναλλακτικότητα η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με ένα πακέτο για 3,33 εκατ. τμχ. στο 1,50 ευρώ να περνά λίγο πριν τις 12:00.

Στα 14,72 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,57 του ΟΠΑΠ, στα 9,25 της ΔΕΗ με αγοραστές, όπως και σε Mytilineos στα 15,32 ευρώ, Jumbo στα 15,03 ευρώ.

Στο επίκεντρο και τίτλοι εταιρειών που είτε εντάσσονται στον δείκτη FTSE25 (ElvalHalcor) είτε είναι επιλαχούσες για την αναθεώρηση του Οκτωβρίου (Quest).

Επιπρόσθετα λειτουργεί και η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, με ενδεικτική την περίπτωση της Quest κ.α.

Στις 59/49 η σχέση ανοδικών/πτωτικών λίγο μετά τις 15:00, με την αξία συναλλαγών να ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v