Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με την εικόνα της αγοράς να παραπέμπει σε stock picking. Ξεχωρίζουν οι μετοχές των τραπεζών, υπεραποδίδουν με κέρδη άνω του 3% Jumbo και Ελλάκτωρ. Πτώση για Aegean.

Συντηρείται η ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο

Με θετικό βηματισμό, προς το «κλείσιμο» της εβδομάδας.

Στα πράσινα, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, τάση που διευκολύνει τους αγοραστές να συντηρούν την ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην περιοχή των 15.500 μονάδων ο DAX, προς τις 900 ο Γενικός Δείκτης, σε μία συνεδρίαση που η απόδοση των δεικτών υπολείπεται -ουσιαστικά- της υπεραπόδοσης τραπεζικών, αρκετών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και των mid caps.

Mε βραδύτερη ροή εντολών και τζίρο αρκετά μακριά από τον μέσο όρο (στα 153 εκατ. με τον χθεσινό του rebalancing), ένδειξη μάλλον στάσης αναμονής από την πλευρά των επενδυτών.

Πρακτικά η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε stock picking σε ήπια πλαγιοανοδική κίνηση των δεικτών, με τους αγοραστές να διατηρούν το πλεονέκτημα και τους πωλητές να μη διευρύνουν τα όριά τους, χαμηλότερα των 880-875 μονάδων.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι η συντήρηση του ενδιαφέροντος στα επιμέρους, είτε πρόκειται για τον τραπεζικό κλάδο είτε τα blue chips ή και τις σηματωρούς της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με γνώμονα, κυρίως, οικονομικά αποτελέσματα, επιχειρηματικές διεργασίες και εξελίξεις ενεργούν οι επενδυτές, κάτι που αποτυπώνεται λ.χ. στην Alpha Bank (1,0915), στον ΟΤΕ (14,59), στη Eurobank (0,7826), αλλά και σε τίτλους των Jumbo (15,75), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,62), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,436), όπως και σε ElvalHalcor (2,14), Quest (14,40), Πλαστικά Θράκης (5,96) κ.α.

Ενδεικτικές περιπτώσεις της λογικής προσέγγισης των επενδυτών, η ElvalHalcor -μετά την ένταξή της στον δείκτη FTSE25-, η Quest -μετά την πώληση της Cardlink.

Ειδικότερα, για την Quest, η Cardlink πουλήθηκε στον γαλλικό όμιλο (Worldline) έναντι 93 εκατ., όταν η αξία κτήσης της ήταν στα 6,3 εκατ., πριν μία 7ετία.

Στις 65/44 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 65 μετοχές χωρίς μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v