Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Χαμηλή πτήση για δείκτες και τζίρο

Πιέζεται ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο όγκο συναλλαγών και κινήσεων. Εμφανής η έλλειψη κατεύθυνσης και καταλυτών, ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Χρηματιστήριο: Χαμηλή πτήση για δείκτες και τζίρο

Διορθώνουν τα ευρωπαϊκά, χωρίς κατεύθυνση και με καθίζηση συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Χαμηλότερα, μετά την καταγραφή νέων υψηλών, ο DAX στη Φρανκφούρτη, ταλαιπωρίας συνέχεια στην Αθήνα, με τα μόλις 23,2 εκατ. αξίας συναλλαγών (στις 14:30) ενδεικτικά του «στεγνώματος» της αγοράς.

Περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης, με περιορισμένης έκτασης συναλλαγές σε μετοχές τόσο του FTSE25 όσο του FTMidCap, με εμφανή την έλλειψη κατεύθυνσης. Είτε προς τη μία -με υπέρβαση, κατ' αρχάς των 905- είτε προς την άλλη -με απώλεια των 890 μονάδων.

Πλαγιοκαθοδική η διακύμανση για τον ΓΔ, ξεκινώντας από τις 899,85 προς τις 892,51 μονάδες, με τον τραπεζικό να διορθώνει περισσότερο σε σχέση με τα blue chips.

Στις 548 (-1,05%) ο ΔΤΡ, στις 2.166 (-0,72%) ο FTSE25 και σε αντίθετη φορά ο FTMidCap στις 1.396 (0,12%) καθώς τραπεζικός και μεγάλη κεφαλαιοποίηση είναι μακράν πιο εκτεθειμένοι στα ξένα funds.

Με πωλητές και στις 4 τραπεζικές, απόρροια και των τελευταίων παρατηρήσεων Κομισιόν, ΔΝΤ, με την τάση να επηρεάζει, ωστόσο, και την πλειονότητα των blue chips και σηματωρών.

Στο 1,085 η Alpha Bank, στο 0,7692 η Eurobank, στα 2,583 η Εθνική και στο 1,50 ευρώ η Πειραιώς.
Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Mytilineos, ΔΕΗ, ElvalHalcor οι περισσότερες συναλλαγές, με μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα των πωλητών.

Ενδεικτικό το ότι από τις μετοχές του δείκτη, μόλις σε ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή υπερίσχυαν οι αγοραστές.
Τεχνικά η αδυναμία υπέρβασης των 2.184 ενεργοποίησε πωλήσεις προς τις 2.161, με σημεία στήριξης στις 2.155 και πρώτο stop (εβδομαδιαίο) για long θέσεις στις 2.139 μονάδες.

Σαφώς καλύτερη εικόνα για μετοχές των mid caps, με αγοραστές σε Intracom, Intrakat, Cenergy, BriQ, Quest, ΕΛΤΟΝ, ΕΥΑΘ.

Στις 48/66 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την επιβράδυνση της ροής εντολών να εκτείνεται από τη μεγάλη και προς τη μεσαία, χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v