Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Δοκιμάζει τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Προβάδισμα για τους long, με τον Γενικό Δείκτη κοντά στο ορόσημο των 900 μονάδων. Ανοδος για τις τράπεζες, με τη Eurobank να ξεχωρίζει. Αξιόλογα κέρδη για Coca Cola, Motor Oil, νέα τοπικά υψηλά για ΟΠΑΠ.

Χρηματιστήριο: Δοκιμάζει τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στο «πράσινο» μεν τα ευρωπαϊκά, αλλά με το κλίμα να επηρεάζεται από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Με θετικό πρόσημο τα futures στη Wall Street.

Με μικρό προβάδισμα για τους long ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πραγματοποίηση ενός μεγάλου πακέτου για 5,17 εκατ. μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,50 ευρώ να ανεβάζει μεμιάς την αξία συναλλαγών πάνω από τα 8 εκατ. Η συναλλαγή έγινε με premium δεδομένης της τιμής της μετοχής, στο 1,36 ευρώ. Στη συνέχεια διαμορφώθηκε υψηλότερα, προς το 1,40 ευρώ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ένα πακέτο για 29 χιλ. του ΟΤΕ άλλαξε χέρια στα 14,88 ευρώ.

Με την προσοχή στα επιμέρους οι επενδυτές, καθώς λείπει η «μεγάλη είδηση», συνεχίζοντας στον ρυθμό των τελευταίων ημερών που φέρνουν την αγορά «εγκλωβισμένη» σε στενό εύρος τιμών.

Ενδιαφέρον και για τα νεότερα από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την έκθεση για το χρέος και την επιστροφή κερδών από ομόλογα (750 εκατ.), ενώ και από την DGComp αναμένεται το «πράσινο φως» για τον «Ηρακλή ΙΙ». Στην αγορά προσβλέπουν στην έγκριση και ψήφισή του από την Βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Από τις τραπεζικές, ξεχωρίζει η Eurobank (0,7606), πλην όμως αυξημένη είναι η συναλλακτικότητα για μετοχές του FTSE25 και επιλεγμένα mid caps.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπεραπόδοση με συναλλαγές στη Motor Oil (14,54), νέο τοπικό υψηλό στα 13,32 για τον ΟΠΑΠ.

«Πλάτη» από βαριά blue chips για τους long, με τον 25άρη να αντιδρά προς τις 2.180 μονάδες και τον FTMidCap στην περιοχή των 1.390 μονάδων.

Η κινητικότητα στα blue chips αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα (μέχρι και Παρασκευή), για ικανό εύρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Στα 14,95 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 5,50 η Aegean, ενώ από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν Profile, Δομική Κρήτης, Λούλη, Πλαίσιο.

Στη μετοχή της AVAX αρχικά έγιναν πωλήσεις -ουρά στις χθεσινές- έως το 1,02, με την προσφορά να απορροφάται και στη συνέχεια να αντιδρά προς το 1,098 ευρώ.

Νέα τοπικά υψηλά για Coca Cola (30,22), ΟΠΑΠ (13,36) από τις μετοχές του δείκτη.

Στις 54/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, λίγο μετά τις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v