Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις παρυφές των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Οριακά υψηλότερα κινείται ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, πιέσεις για Jumbo, Aegean, Ελλάκτωρ, βίαιη διόρθωση άνω του 10% για τη μετοχή της Avax. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Στις παρυφές των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά, ισχνή στο Χρηματιστήριο Αθηνών και με την όποια αρχική διάθεση, από την πλευρά των αγοραστών, να εξαντλείται λίγο χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Με αξία συναλλαγών μόλις 3,9 εκατ., στα πρώτα 30' στο χρηματιστήριό μας, traders και επενδυτές δείχνουν να ξεμένουν από δυνάμεις, πριν καν προχωρήσει η συνεδρίαση.

Προς τις 15.600 μονάδες, με 1,15% ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά βίας με θετικό πρόσημο ο ΓΔ στην Αθήνα.
Μάλιστα με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι πωλητές είχαν αποκτήσει πλεονέκτημα σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, αν και θέμα συζήτησης σε πολλά χρηματιστηριακά γραφεία ήταν η... ελεύθερη πτώση για τη μετοχή της Avax. Επίμονες εντολές πώλησης έως και 12% χαμηλότερα, στο 1,052 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, γεγονός που δημιουργούσε εύλογα ερωτήματα στην αγορά. Υπάρχει φημολογία για αύξηση κεφαλαίου η οποία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία με την οποία επικοινώνησε το Euro2day.gr. Εν συνεχεία η εταιρεία εξέδωσε και ανακοίνωση διάψευσης: Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Παραθέτουμε το διάγραμμα της μετοχής, λόγω της έκτασης που έχει πάρει η βίαιη διόρθωση, με το 1,27 ευρώ να αποτελεί πολύ ισχυρή αντίσταση, ενώ «κλείσιμο» σήμερα χαμηλότερα του 1,10 ευρώ δίνει καθαρό σήμα εξόδου/sell από τον τίτλο.

Για οτιδήποτε προκύψει στη διάρκεια της συνεδρίασης, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση -μέσω της συνεχούς ροής μας, στον Εκηβόλο-, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες χρηματιστών εκ διαμέτρου αντίθετες. Γι' αυτό και αποφεύγουμε να αναφερθούμε περισσότερο.

Μικρό πλεονέκτημα πωλητών σε Alpha Bank, ETE, Eurobank, αλλά και σε ΔΕΗ, ElvalHalcor, πιεστικότερο στην Jumbo, με συνέπεια ο 25άρης να διορθώνει προς τις 2.165 μονάδες.

Στο σχετικό διάγραμμα, φαίνεται η είσοδος του δείκτη στη ζώνη αντίστασης, θυμίζοντας πως στις 2.160 μονάδες κλείνει το πτωτικό χάσμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις 19 Μαΐου.

Σε Πειραιώς, από τραπεζικές, σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ από blue chips, οι αγοραστές έχουν μικρό προβάδισμα,
ενώ λίγο πριν τις 11:30 το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25 ήταν στο «κόκκινο», με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες και μάλιστα με περιορισμένο εύρος συναλλαγών.

Από τη μεσαία κατηγορία, ξεχώριζαν -και σήμερα- τα Πλαστικά Θράκης και Πλαίσιο, Cenergy, Profile, BriQ.

Στα 6,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, με... ριπές εντολών στη μετοχή της Avax.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v