Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και τη μετοχή της ΕΤΕ να ξεχωρίζει. Κέρδη για ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean και επιλεγμένα mid caps.

Προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Με μετρημένες συναλλαγές και μεικτές τάσεις ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά.

Με μικρό προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με επιλεγμένες κινήσεις και χωρίς να διαφαίνεται διάθεση αποσαφήνισης της τάσης πέραν των ορίων διακύμανσης των προηγούμενων εβδομάδων.

Ετσι, από τις 905 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, οι πρώτες εντολές σε μετοχές εταιρειών του δείκτη, με τη ροή να επιταχύνεται, συγκριτικά, μετά τα πρώτα 25'-30' της συνεδρίασης.

Το ενθαρρυντικό για τους long, η εικόνα όπως διαμορφώνεται και δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της διόρθωσης χαμηλότερα των 900 μονάδων, με αποτέλεσμα οι αγοραστές να ανεβαίνουν, προσεκτικά, λίγο υψηλότερα.

Στις 930 και 900 μονάδες οι δύο τιμές που ορίζουν το βραχυπρόθεσμο εύρος διακύμανσης, με την απώλεια ή υπέρβαση να επιταχύνουν τη διόρθωση ή αντίδραση (προς τις 870 ή 950 μονάδες).

Μέχρι τώρα επαρκείς ενδείξεις, για τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, δεν έχουμε, συνεπώς περιοριζόμαστε σε stock picking μετοχών όπου «τρέχουν» εξελίξεις.

Στις 572 (0,45%) ο ΔΤΡ, στις 2.205 (0,67%) ο FTSE25, με αρκετά blue chips να υπεραποδίδουν έναντι των τραπεζικών.

Συγκεκριμένα, στη μετοχή του ΟΤΕ αγορές γίνονται υψηλότερα, στα 15,22 ευρώ, στην Coca Cola στα 30,94, στη Viohalco στα 4,60, στην Jumbo στα 14,68 ευρώ, στην Aegean στα 5,65 ευρώ, που έχει την ισχυρότερη τάση από τις μετοχές του δείκτη.

Σημαντικό το ότι βγαίνει αντίδραση σε τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική στα 2,60, την Alpha Bank στο 1,11 ευρώ.

Χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές τα πρώτα 35', με τον τζίρο προς τα 6 εκατ. και μεγαλύτερη αξία για την 5άδα των Alpha Bank, Πειραιώς, Aegean, ΟΠΑΠ, Εθνική.

Στις 44/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ικανοποιητική κινητικότητα για συγκεκριμένα mid caps,
Centric, Avax, Intracom, Alumil, Ελαστρον κ.α. μεταξύ των κερδισμένων αυτής της κατηγορίας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v