Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Χωρίς τζίρο η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 910 μονάδες. Περιορισμένες ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές -με έμφαση στην Εθνική-, αλλά και σε ΔΕΗ, Mytilineos, EΛΠΕ, Motor Oil. Ανοδος για Ελλάκτωρ, Aegean.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Με μικρές απώλειες τα ευρωπαϊκά, οριακά από τις 4.221 μονάδες τα futures του S&P500,
και στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σε αναζήτηση επενδυτών.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά, σημειώναμε στο αρχικό σχόλιό μας, αλλά εάν κρίνουμε από τα μόλις 17,2 εκατ. τζίρο και την υποτονική κίνηση στα Παράγωγα, traders και επενδυτές μάλλον έχουν πάρει τους... δρόμους για βουνό και θάλασσα.

Μόλις 540 Συμβόλαια, όλα κι όλα, στη λήξη μηνός Ιουνίου, στο ΧΠΑ με αρνητική απόκλιση (0,29%)
και άλλα 439 ΣΜΕ, επίσης με discount (0,15%) στην επόμενη σειρά.

Ενδεικτικό του υποτονικού κλίματος το ότι σε μόλις δύο μετοχές -Alpha Bank, Eurobank- οι συναλλαγές ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο σε αριθμό μετοχών, ενώ 2,94 εκατ. αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Entersoft και λιγοστά σε Εθνική (μόλις 470!) και Coca Cola/hbc (500).

Διαδικαστικού, συνεπώς, χαρακτήρα η συνεδρίαση, με τους δείκτες σε στενότατο εύρος διακύμανσης και με αρνητική απόδοση σε διάστημα εβδομάδας.

Περιορισμένης έκτασης οι ρευστοποιήσεις, στο πλαίσιο της μερικής κατοχύρωσης θέσεων (και ενόψει 3ημέρου), χωρίς μεταβολή 58 μετοχές (41/70 η σχέση ανοδικών/πτωτικών) και από τις μετοχές με άνοδο στην πλειονότητά τους, οι συναλλαγές περιορίζονται σε μερικές δεκάδες, το πολύ εκατοντάδες τεμαχίων.

Στα 5,38 ευρώ με αγοραστές η Aegean, ακολουθώντας την τάση του ευρωπαϊκού κλαδικού δείκτη, στο 1,545, επίσης με αγοραστές, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενόψει της γενικής συνέλευσης της Τρίτης, στα 14,86 η Jumbo και ΟΛΠ, ΟΠΑΠ με θετικό πρόσημο, στα 19,90 και 13,01 ευρώ αντίστοιχα.

Ανάλογο κλίμα και στα μεσαία, με εξαίρεση την Attica Bank, καθώς με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές αντιδρά 6,96% στο 0,1968 ευρώ.

Συντήρηση δυνάμεων σε Πλαίσιο (4,12), Πλαστικά Θράκης (6,38), Quest (14,06).

Στα 2,125 με απώλειες 0,93% η μετοχή της ElvalHalcor, που από σήμερα εντάσσεται στον δείκτη FTSE25. Μέτριες συναλλαγές, συγκριτικά με εκείνες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v