Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα επιτόπου στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες να αυτονομούνται από τις πιέσεις στον τίτλο της Alpha. Νέο πολυετές υψηλό για Mytilineos, κέρδη για Lamda, Aegean, Titan, ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 4% η Ελλάκτωρ.

Βήματα επιτόπου στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά, επιτόπου βήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υποτονικό το κλίμα, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Αθήνα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με Fed, σε Κίνα και Eurogroup.

Συσσώρευση κοντά στα υψηλά για τον DAX στις 15.685 μονάδες, στην περιοχή των 4.225 τα futures του S&P500 και για τον Γενικό Δείκτη, η διακύμανση παραμένει κολλημένη σε στενό εύρος 5 μονάδων.

Στα 28,4 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών (*), με αρκετά πακέτα (ξεχωρίζουν τα 2 μεγάλα στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), με τον καθαρό τζίρο πολύ κάτω από τον ημερήσιο μέσο όρο των 70 εκατ. ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από την πρώτη ώρα, με τον τραπεζικό κλάδο υπό πίεση -λόγω Alpha Bank- αλλά με τάση αυτονόμησης/κόντρα κίνησης από Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Περιορισμένης έκτασης κινήσεις σε επιμέρους μετοχές του δείκτη όπως και χαμηλότερων κατηγοριών, με τον FTSE25 στην περιοχή των 2.210-2.215 και τον FTMidCap πέριξ των 1.425 μονάδων.

Λιγοστά και τα θέματα ενδιαφέροντος στα χρηματιστηριακά γραφεία καθώς η αμκ της Alpha Βank παραμένει στο επίκεντρο, ενώ ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει της γ.σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (στις 22/6).

Αφορμή νωρίτερα και συναλλαγή για το 6,14% του μ.κ. (αξίας 22,37 εκατ.) στο 1,70 ευρώ, αρκετά υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό. Με μπαράζ αγορών, στη συνέχεια η τιμή διαμορφώθηκε έως 4,20% υψηλότερα, στο 1,589 ευρώ.

Αξιον αναφοράς, η αδιαφορία της αγοράς στην εξέλιξη που αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αγορά δεν βλέπει ούτε το πράσινο φως της προέδρου της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του «Ελλάδα 2.0». Ενδιαφέροντα όσα αναλυτικά περιγράφει ο Φίλιππος Πανταζής, πλην όμως για το χρηματιστήριο ούτε η ροή εντολών ούτε η διακύμανση μετοχών εισηγμένων που ωφελούνται από τις εξελίξεις άλλαξαν.

Στα 2,63 η μετοχή της Εθνικής, στα 15,84 με νέο πολυετές υψηλό ο τίτλος της Mytilineos, στα 15,26 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 7,595 της Lamda Development κ.α.

Αναζητώντας ενδείξεις ενεργοποίησης αντανακλαστικών, θα σημείωνα το οριακό «γύρισμα» των Συμβολαίων (επί του δείκτη) στα Παράγωγα, με μικρό premium, τη βελτίωση της απόδοσης λ.χ. του εταιρικού ομολόγου της Aegean, το 0,770% του 10ετούς κρατικού ομολόγου και λιγοστές εξαιρέσεις μετοχών με θετικό πρόσημο.

Στις 42/56 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(*) λίγο πριν τις 14:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v