Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές είναι τώρα στο επίκεντρο

Σταθεροποιητική κίνηση στο ξεκίνημα για τον ΓΔ που ξεκινά την εβδομάδα από τις 905 μονάδες, με τους επενδυτές να καλούνται να αξιοποιήσουν το υποστηρικτικό διεθνές κλίμα. Τα περιθώρια κινήσεων για τους πωλητές και οι «εφεδρείες» των long.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές είναι τώρα στο επίκεντρο

Οι διορθώσεις και η πτώση που δεν έρχεται. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση
στις διεθνείς αγορές.

Η χθεσινοβραδινή θεαματική επαναφορά των long, στη Wall Street, οι τελευταίες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση όσων θεωρούν πως το «δυτικό» σύστημα (απόλυτα δολαριακό) έχει -ακόμη- τη δυνατότητα να ρυθμίζει κρίσεις όπως αυτή που αφορά σε χρέος/ομόλογα/πληθωρισμό. Και ότι η ώρα της μεγάλης πτώσης, στην οποία προσβλέπουν οι short, δεν έχει έρθει ακόμη.

Στις 4.226 με 1,40% ο S&P500, με τη Νέα Υόρκη να δίνει τον ρυθμό από Ευρώπη μέχρι Ασία, νωρίτερα.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επενδυτές ξεκινούν από τις 905,55 μονάδες (ΓΔ) και με τους long να έχουν αποφύγει τις τελευταίες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και να προλαβαίνουν το «γύρισμα» στη Νέα Υόρκη. Για αυτό, μετά και τη διόρθωση της Παρασκευής, είναι οι αγοραστές που έχουν την αφορμή για να δοκιμάσουν να κινηθούν υψηλότερα. Να επιχειρήσουν να αποφύγουν τη δοκιμασία επιβεβαίωσης τιμών χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Ωστόσο, ο τραπεζοβαρής χαρακτήρας της αγοράς συνδυαστικά με την αμκ της Alpha Bankαφήνει περιθώριο επιχείρησης και στους πωλητές. Από τις 569,66 μονάδες ο ΔΤΡ και για να αποφευχθεί η δοκιμασία χαμηλότερα, θα πρέπει άμεσα να βγει αντίδραση. Και αν όχι από την Alpha Βank (1,10), όπου -ακόμη- παραμένει αδιευκρίνιστη η τιμή της αμκ, έστω σε μία εκ των Εθνικής (2,544), Eurobank (0,8498) ή και των δύο ή και της Πειραιώς (1,524 ευρώ).

Συνεδρίαση που οι long θα μπορούσαν να βρουν εφεδρείες από μετοχές με «νέα υψηλά» την Παρασκευή (κυρίως ΟΤΕ, στα 15,07 και Mytilineos, στα 15,82) ή εναλλακτικές από μετοχές ομίλων διύλισης (μετά τη νέα άνοδο πάνω από τα 70 $), με τη Motor Oil στα 14,79 ή τα ΕΛΠΕ στα 6,35 ευρώ.

Στο επίκεντρο και τίτλοι των Aegean, Viohalco, ΔΕΗ, Lamda Development, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Για την τελευταία, κρίσιμη είναι η σημερινή γενική συνέλευση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v