Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί με μέτριο τζίρο ο Γενικός Δείκτης

Εχασε τα πρωινά κέρδη η εγχώρια αγορά, με αγοραστές και πωλητές να περιορίζονται σε stock picking. Ξεχωρίζει ανοδικά η Coca Cola αλλά και η Aegean, με άνοδο άνω του 5%. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, πιέσεις για Ελλάκτωρ.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί με μέτριο τζίρο ο Γενικός Δείκτης

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά, συσσώρευσης συνέχεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με νωρίτερα, η κατάσταση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα αγοραστές/πωλητές να ισορροπούν σε -συγκριτικά- υψηλά επίπεδα τιμών.

Την ίδια ώρα, σε ανάλογο -ράθυμο- ρυθμό συνεχίζεται η συνεδρίαση στο χρηματιστήριό μας, με κύρια χαρακτηριστικά τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και τη διακύμανση σε στενά εύρη τιμών.

Μεταξύ 905,49-912,03 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, ουσιαστικά χωρίς να «δείχνει» προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, καθώς ο «εγκλωβισμός» μεταξύ 890-930 μονάδων συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα.

Παραμένουν, κυρίως, θεατές οι ξένοι -στην πλειονότητά τους-, γεγονός που αποστερεί την αγορά από τζίρο ικανό να διαμορφώσει την τάση πέραν των 930 ή χαμηλότερα των 890 μονάδων.

Συνεπώς, μονόδρομος η επιλεκτικότητα στις κινήσεις traders και επενδυτών, με τους πρώτους να μην έχουν και πολλές επιλογές, λόγω του στενού εύρους/μέτριας μεταβλητότητας των μετοχών-επιλογών τους.

Σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, Aegean, OTE και Jumbo, ETE, Eurobank, Mytilineos, ΔΕΗ η πρώτη 10άδα, βάσει συναλλαγών, με 3,63 εκατ. να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω πακέτων. Σε ΟΠΑΠ για 200.000 στα 13,05 ευρώ και 30.000 στα 13,03 ευρώ και σε Πειραιώς για 421.000 στο 1,505 ευρώ.

Μικρό προβάδισμα των πωλητών κυρίως στις μετοχές του δείκτη αλλά με συγκεκριμένες να υπεραποδίδουν. Ξεχωρίζει η μετοχή της Aegean στα 5,73 (5,33%) με αυξημένες συναλλαγές, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αμκ. Καθολική η συμμετοχή των βασικών μετόχων (στα 3,20 ευρώ), με την τάση long να διαμορφώνεται από τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στο 1,531 ευρώ, με απώλειες 1,31% η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γενική συνέλευση.

Με αγοραστές σε ΟΤΕ, στα 15,23 (1,06%) και Coca Cola, στα 31,21 (2,33%), με τις δύο «βαρύτερες» να διαμορφώνουν τάση για τον FTSE25.

Στις 2.194 ο δείκτης, με τις 2.208 να θεωρούνται σημείο αναφοράς (σύμφωνα με το διάγραμμα του Ηλία Ζαχαράκη).

Στις 39/63 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σε αλλαγή τάσης, σε σχέση με την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

ΕΛΓΕΚΑ, Centric, AVAX, Κτήμα Λαζαρίδη, CPI, EpsiloNet, Attica Συμμετοχών κ.α. μεταξύ των μετοχών με θετικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v