Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Εντολές σε επιλεγμένα χαρτιά του Γενικού Δείκτη και σε mid caps, που κάνουν τη διαφορά το τελευταίο διάστημα. Με την ΑΜΚ της Alpha Bank στην τελική ευθεία, traders εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο και στη συγκεκριμένη μετοχή. Τι κρίνει τη δύναμη των long.

Προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, με προβάδισμα των αγοραστών το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εκτός, οι δηλώσεις Πάουελ καθησύχασαν όσους δεν είχαν εννοήσει την ουσία των τελευταίων θέσεων της Fed, με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση των long. Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για τον ΡΜΙ, μηνός Ιουνίου.

Σε κοινή γραμμή Fed-ΕΚΤ, καθώς αμφότερες θεωρούν προσωρινές τις πληθωριστικές πιέσεις, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τις αγορές μετοχών.

Στο Χρηματιστήριό μας, με την αμκ της Alpha Bank στην τελική ευθεία, εύλογα (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο και στη συγκεκριμένη τραπεζική μετοχή.

Ταυτόχρονες οι εντολές, από την πλευρά των αγοραστών, σε επιλεγμένα χαρτιά του δείκτη αλλά και
mid caps, που κάνουν τη διαφορά το τελευταίο διάστημα.

Προς τις 914 μονάδες για τον ΓΔ η κίνηση από τις 909,30 μονάδες, με συναλλακτικότητα ανάλογη της χθεσινής συνεδρίασης. Μέτρια μεν, επικεντρωμένη δε, με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ προς τις 578 (0,86%), ο FTSE25 προς τις 2.208 (0,56%) και προς τις 1.432 (0,54%) ο FTMidCap.

Στην προϋπόθεση πως μ' ένα «κλείσιμο» του ΓΔ πάνω από τις 912-914 μονάδες, οι long αποκτούν πλεονέκτημα, αναφερθήκαμε από νωρίς στον Εκηβόλο, πάντα στο πλαίσιο βραχυπρόθεσμης προσέγγισης της αγοράς.

Πρακτικά, μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σε Αlpha Bank, Fourlis, Πειραιώς, Mytilineos, Εθνική και ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Cenergy, Lamda Development, ΔΕΗ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και με τους πωλητές να υπερτερούν μόνον σε Cenergy (2,685) και ΔΕΗ (9,09).

Με πλεονέκτημα οι αγοραστές σε Αlpha Bank (1,1315), Fourlis (4,65), OTE (15,32), Mytilineos (15,64), Πειραιώς (1,539), Lamda Development (7,71), ΟΠΑΠ (12,93).

Ικανοποιητική -συγκριτικά με χθες- κινητικότητα στα «μεσαία», καθώς μετοχές των AVAX, Attica Bank, Intracom, Intrakat, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Profile, Fourlis υπεραποδίδουν έναντι του δείκτη.

Στα 3,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 37/25, με 107 χωρίς μεταβολή, η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v