Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα επιτόπου και ένδεια τζίρου στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τους επενδυτές να περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό. Μικρά κέρδη για τις τράπεζες, άνοδος για Coca Cola, Viohalco, ΟΠΑΠ, κίνηση χαμηλότερα για ΟΤΕ, Aegean.

Βήματα επιτόπου και ένδεια τζίρου στο Χρηματιστήριο

Ενισχύεται η άνοδος στα κύρια ευρωπαϊκά, αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από τα «αβαθή» των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο «πράσινο» νωρίτερα τα futures, για τον S&P500 στη Νέα Υόρκη, προς τις 15.560 (0,72%) ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Και στα καθ' ημάς, συνεχίζεται το επιτόπιο βάδην, με την πλειονότητα των ξένων θεσμικών να απέχει και τους λιγοστούς ενεργούς να περιορίζονται επιλεκτικά σε μετοχές/εισηγμένες-συνήθεις επιλογές τους.

Με τζίρο, καν, 24,5 εκατ. ευρώ (*) νωρίτερα, στην αγορά δεν είναι εφικτή η διαμόρφωση τάσης, ικανής να τη φέρει είτε υψηλότερα των 920 είτε χαμηλότερα προς τις 890 μονάδες.

Ενδεικτικό το ότι και σήμερα το εύρος διακύμανσης περιορίζεται στις 4 (!) μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, στις 12 (!!) για τον FTSE25 και τις 6 (!!!) για τον Δείκτη Τραπεζών. Ετσι, χωρίς δυνατότητες ενδοσυνεδριακών κινήσεων, η αγορά θα συνεχίζει χωρίς κατεύθυνση.

Αναπόφευκτο, συνεπώς, το stock picking -για ακόμη μία, πολλοστή συνεδρίαση-, με ό,τι αυτό σημαίνει, καθιστώντας μη ελκυστικό το χρηματιστήριο σε αυτή τη φάση. Ατασική αγορά σημαίνει αδυναμία προσέλκυσης νέων κεφαλαίων, τόσο απλά.

Για τις συνήθεις μετοχές του δείκτη, οι συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές με εμβόλιμες 2-3 των mid caps -και αυτό είναι όλο.

Σε ΟΠΑΠ, Alpha Βank, OTE, Mytilineos, Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Από τα 15,19 (έως τα 15,32 ευρώ) οι εντολές για τη μετοχή της Mytilineos, θυμίζοντας την αποκοπή (0,36/μτχ.) σήμερα. Στα 15,41-15,55 ευρώ οι εντολές για τον τίτλο του ΟΤΕ, με την αποκοπή (0,68) στην αυριανή συνεδρίαση.

Στο 1,142 η Alpha Bank, με ζητούμενη -εισέτι- την τιμή της αμκ. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης, μαζί με το δικαίωμα στην αύξηση. Ζητούμενο για τον τίτλο, η διεύρυνση του volatility, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Σε ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς πέρασαν «πακέτα» αξίας συνολικά 3,37 εκατ. ευρώ.

Στα 11,94 η ΤΕΝΕΡΓ, με τον επικεφαλής του ομίλου Γιώργο Περιστέρη να αναφέρεται σε προοπτική εγκατεστημένης ισχύος 3.000 MW, σε ορίζοντα 5ετίας. Και αυτό να αποτελεί τον ενδιάμεσο στόχο.

Σε υψηλά οι μετοχές των ΟΤΕ από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, Reds, Intertech, EpsiloNet, ΕΛΒΕ, AVE, Autohellas από τα mid & small caps.

(*) λίγο πριν τις 14:00. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v