Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαναβλέπει τις 920 μονάδες το Χρηματιστήριο

Υποχωρεί αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης χάνοντας τα αρχικά κέρδη και παρά την άνοδο στις διεθνείς αγορές. Περιορίζονται τα κέρδη για τις τράπεζες αλλά και για ΕΛΠΕ, Motor Oil, σε νέα υψηλά διατηρείται η ΔΕΗ.

Ξαναβλέπει τις 920 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ανοδικά, μετά τα χρηματιστήρια της Ασίας, συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά.

Προσπάθεια συγχρονισμού traders, επενδυτών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την τάση στις διεθνείς αγορές να διευκολύνει τους αγοραστές, το ξεκίνημα της συνεδρίασης
έγινε με ενθαρρυντικές ενδείξεις.

Ανοιγμα από λίγο υψηλότερες τιμές, ενεργοποίηση εντολών αγοράς σε τραπεζικά, blue chips αλλά και επιλεγμένα mid-small caps συνθέτουν ένα θετικό για τους long πρώτο ημίωρο.

Από τις 916,64 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με συναλλαγές αξίας 3,2 εκατ. στα πρώτα 30', με κατανομή σε Εθνική, ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Mytilineos, αλλά και σε Profile, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Ελτον, Ideal κ.α., ενισχύοντας όσους εδώ και καιρό κάνουν λόγο για ουσιαστική μόχλευση μετοχών μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας με σταθερή εισροή ρευστότητας.

Προς τις 580 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, στην περιοχή των 2.210 ο FTSE25, με ικανοποιητικό ρυθμό εντολών και κατανομή συναλλαγών σε αρκετά ευρύ φάσμα εισηγμένων/μετοχών.

Ενδεικτική η σχέση 51 ανοδικών έναντι 21 πτωτικών, με 94 χωρίς μεταβολή.

Με αγορές σε νέα υψηλά για τη μετοχή της ΔΕΗ (10,24 ευρώ), «γύρισμα» σε θετικό έδαφος για την Εθνική (2,609), αγοραστές σε Αlpha Bank (1,1765), Eurobank (0,8552). Με αυξημένες συναλλαγές σε νέα υψηλά (6,38) για τον τίτλο της Profile, στα 16 η Mytilineos, στα 16,02 ο ΟΤΕ, στα 13,75 η Motor Oil
κ.α., με τους αγοραστές να ανεβάζουν -σταδιακά- την αγορά προς τις 920 μονάδες.

Κινήσεις προεξόφλησης ενθαρρυντικών νέων, εξελίξεων από την πλευρά των αγοραστών, ενέργειες που μένει να επιβεβαιωθούν (ή όχι) από σήμερα-αύριο και κατ' αρχάς μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v