Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνουν κερδοφόρες θέσεις στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, που επιστρέφει στα όρια των 900 μονάδων, εν μέσω κινήσεων «κλειδώματος» κερδών. Σταθερές οι τράπεζες, αγοραστές στην Πειραιώς. Πιέσεις για Jumbo, Ελλάκτωρ, νέα υψηλά για Profile.

Κατοχυρώνουν κερδοφόρες θέσεις στο Χρηματιστήριο

Με πλεονέκτημα στα αποδυτήρια οι αγοραστές, επιθετικότεροι από την αρχή της συνεδρίασης οι πωλητές.

Από Φρανκφούρτη, Παρίσι, με οριακές απώλειες για τους βασικούς δείκτες, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η ανοδική τάση -λόγω ΔΕΗ- φαίνεται να είχε διάρκεια μόλις για χθες. Δίνοντας την ευκαιρία κυρίως σε βραχυπρόθεσμους να «κλειδώσουν» μέρος των σημαντικών αποδόσεών τους.

Με εντολές αγοράς στη ΔΕΗ αλλά με πωλήσεις σε τραπεζικές και την πλειονότητα των blue chips -από την προσυνεδρίαση-, με συνέπεια το άνοιγμα να γίνει από τις 905,86 μονάδες.

Αναμενόμενη η κίνηση αρκετών να κατοχυρώσουν θέσεις, ενδεχόμενο στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενώς από το πρωινό μας σχόλιο, επιβεβαιώνοντας -δυστυχώς- την εκτίμησή μας για την «επενδυτική παιδεία» που έχουμε πολλοί από εμάς. Στο πρώτο 5%-8% ενεργοποιείται εντολή πώλησης, δεδομένης δε της μη εισροής σημαντικών νέων κεφαλαίων να έχουμε αυτόν τον εγκλωβισμό στα αβαθή. Παθογένεια, συνήθεια που δεν δείχνουν να αλλάζουν ούτε σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Συναλλαγές λιγότερες απ' ό,τι χθες αλλά χωρίς το trading στη ΔΕΗ είναι μάλλον καλύτερες, με δύο προσυμφωνημένες πράξεις για 22.330 τμχ. της Mytilineos στα 15,73 και 300.000 της Πειραιώς στο 1,397 ευρώ.

Σηματωρός -βραχυπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή- η Πειραιώς για τον κλάδο, με αγοραστές -και σήμερα- από το 1,387 έως το 1,40 ευρώ. Στις 566,17 με οριακές απώλειες ο ΔΤΡ, με την Alpha Bank στο 1,1555 ευρώ, την Εθνική στα 2,526 και στο 0,8376 τη Eurobank.

Πειραιώς και ΔΤΡ δείχνουν σημεία αναστροφής, τάση στα πρώτα 45' που μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι ) στη συνέχεια.

Αγοραστές vs πωλητών στη μετοχή της ΔΕΗ, με τους αναλυτές να αναθεωρούν τη στοχοθεσία μετά τη συμφωνία για τον Διαχειριστή. Στα 14,50 η τιμή-στόχος από την Pantelakis Securities, στα 14,80 από τη Eurobank, ενώ η ΑΧΙΑ ventures εξετάζει με το ρεαλιστικό σενάριο τα 18,40 και με το επιφυλακτικό τα 14,80 ευρώ. Ενδιαφέρον πως με το ρεαλιστικό ενδεχόμενο η αποτίμηση της ΔΕΗ θα αντιστοιχεί σε περίπου 4 δισ. ευρώ. Στα 2,44 δισ. η τρέχουσα.

Με αγορές μετά το 30' σε ΟΠΑΠ (13,14), Lamda Development (7,75), Tέρνα Ενεργειακή (11,84), ΑΔΜΗΕ (2,57), ΟΛΠ (19,58), ενώ με αγοραστές -στις 11:10- η Eurobank στο 0,843 ακολούθησε την Πειραιώς.

Σε ΕΛΤΟΝ, ΕΥΑΘ, Profile, Autohellas, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Τεχνική Ολυμπιακή, Intracom υπερτερούσαν οι αγοραστές.

Στις 26/50 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον κλάδο πληροφορικής να εκπροσωπείται από την Profile.

Ιστορικά μεγέθη για την εταιρεία, νέα υψηλά -στα 6 ευρώ- για τη μετοχή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v