Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακροβασίες αγοραστών-πωλητών στο Χρηματιστήριο

Μικρό καλάθι κρατά η αγορά, βαδίζοντας στα χνάρια των χρηματιστηρίων διεθνώς. Θετική έκπληξη η ισχυρή αντίδραση της ElvalHalcor και οι τοποθετήσεις σε Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα. Αυξημένος τζίρος ενόψει triple witching στα παράγωγα.

Ακροβασίες αγοραστών-πωλητών στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με το βλέμμα προς Νέα Υόρκη. 

Στο ενδεχόμενο εξισορρόπησης στη Wall Street, μετά τη χθεσινή «βουτιά», δείχνουν να προσβλέπουν οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές, ενόψει και της λήξης της «τριπλής σειράς» στα Παράγωγα, μεθαύριο Παρασκευή.

Μοιρασμένες οι εντολές μεταξύ πωλητών-αγοραστών στην προσυνεδρίαση, με θετική έκπληξη από την ισχυρή αντίδραση για τη μετοχή της ElvalHalcor μόλις λίγο μετά το άνοιγμα και τις αγορές σε Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, που παραπέμπουν σε ενεργοποίηση ισχυρών χεριών.

Μένει να δούμε, εάν η ενδιαφέρουσα αρχή θα μπορούσε να έχει συνέχεια παρά τη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 900 μονάδες.

Επίσης ενθαρρυντική η -συγκριτικά πάντα- αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις. Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας αναφερόμασταν στις πέντε συνεχόμενες ημέρες με τζίρους κατά τι υψηλότερους των 50 εκατ., μεταβολή που αναλυτές απέδιδαν και στο μεθαυριανό triple witching.

Με αυτά αλλά χωρίς μεγάλες προσδοκίες πως θα επιδιωχθεί προσέγγιση των 920 μονάδων -από τους αγοραστές- ή πίεση προς τις 880 -από τους πωλητές-, οι όποιες κινήσεις θα περιοριστούν σε επιμέρους περιπτώσεις.

Εως τις 2.175,45 μονάδες για τον FTSE25, με τις 2.170 να έχουν αναφερθεί (στον Εκηβόλο) σαν στήριξη που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά το χθεσινό μείον στη Νέα Υόρκη, με τις 2.190 να είναι ο στόχος των αγοραστών.

Σε ElvalHalcor, Πειραιώς, Mytilineos, EpsiloNet, Alpha Bank, Intrakat, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τράπεζα Ελλάδος κ.α. στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης. Ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως μέρος του ενδιαφέροντος/εντολών έχει διευρυνθεί και προς συγκεκριμένα mid caps αλλά και χαρτιά όπως λ.χ.- το τελευταίο διάστημα- η ΤτΕ.

Στις 35/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 90 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Στα Παράγωγα, στα ΣΜΕ του δείκτη ελάχιστα τα «ανοιχτά», ενώ σε μετοχών ξεχωρίζει της ΔΕΗ.

Με σταθερό «κλείσιμο» (ή μετακύλιση) θέσεων με παράλληλη διεύρυνση του discount, στο μείον 1,05% για 143 Συμβόλαια Σεπτεμβρίου (λήξη την Παρασκευή).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v