Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τοίχο στις 915 μονάδες βρήκε ο ΓΔ

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με νέες κινήσεις κατοχύρωσης θέσεων όταν αναρριχήθηκε στις 915 μονάδες. Μικρή άνοδος για τις τράπεζες, υπεραποδίδει η Jumbo, πιέσεις για ΟΤΕ, Viohalco.

Χρηματιστήριο: Τοίχο στις 915 μονάδες βρήκε ο ΓΔ

Με οριακές απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών πωλητές-αγοραστές κλείνουν σταθεροποιητικά τον Σεπτέμβριο, στα Παράγωγα.

Στις 15.613 (-0,26%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά το «γύρισμα» των futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.
Στην Αθήνα, με θετικό πρόσημο η αρχή και συνέχεια της συνεδρίασης, αλλά με ενεργοποίηση -για ακόμη μία, πολλοστή, φορά- πωλητών με το που πλησίασε προς τις 915 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και όπως συνηθίζουν -κυρίως- εγχώριοι θεσμικοί επιχειρείται μερική κατοχύρωση θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο για μετοχικά και μεικτά αμοιβαία κεφάλαια η εβδομάδα κλείνει με θετικό πρόσημο, για πολλοστή συνεχόμενη εβδομάδα. Ενας από τους λόγους που οι εισροές στα Α/Κ είναι σταθερές -από την αρχή του έτους- φθάνοντας προς τα 2 δισ. (για το σύνολο της χρήσης). Σε αυτόν τον λόγο να συνεκτιμηθεί η επιφυλακτικότητα των ξένων στην πλειονότητά τους, όπως η απουσία ουσιαστικής δράσης εγχώριων «ισχυρών χεριών».

Στις 2.193 μονάδες ο FTSE25, στις 2.195 το ΣΜΕ του δείκτη -μηνός Σεπτεμβρίου- στις 2.189 -μηνός Οκτωβρίου.
Στις 909 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.496 ο MidCap και στις 573,55 ο Δείκτης Τραπεζών.

Για ακόμη μία συνεδρίαση η διακύμανση περιορίζεται σε εύρος λίγων μονάδων και σε μηνιαίο μεταξύ 894,83-913,56 μονάδων. Πρακτικά αυτό ανεβάζει και το stop για τις long θέσεις στις 895 μονάδες (το δεύτερο χαμηλότερα των 890 μονάδων).

Σε Eurobank, Jumbo, ETE, Alpha Bank επικεντρώνονται οι αγοραστές, σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil ξαναβγαίνουν πωλητές.

Ειδικότερα, στη μετοχή της ΔΕΗ -όπου και ο μεγαλύτερος αριθμός ανοιχτών θέσεων (πώλησης)- είναι 2.080 Συμβόλαια με premium 0,20% και άλλα 2.074 με μικρότερη θετική απόκλιση.

Δεδομένης της θέσης short ξένων χαρτοφυλακίων, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η τάση θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται από Δευτέρα και αφού «κλείσουν» οι ανοιχτές θέσεις τρέχοντος.

Σε Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΑΝ επίσης με αγοραστές, με πωλητές σε AEGEAN, με την εταιρεία να ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου.

Αλλαγή σκηνικού για ανοδικές/πτωτικές με 46/68, καθώς σε μερική κατοχύρωση θέσεων προχωρούν επενδυτές τοποθετημένοι και σε μετοχές εταιρειών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΙΔΜΑ, Attica Συμμετοχών, Κορδέλλου, Epsilon Net, Premia, Τζιρακιάν κ.α. από τις 46 με μεγαλύτερη άνοδο.

Στα 36,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, νωρίτερα, στις 14:50.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v