Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πράσινο το ταμπλό, βαριές απώλειες για Attica

Κίνηση πάνω από τις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες και την πλειοψηφία των blue chips να καταγράφουν κέρδη. «Παραφωνία» ο τίτλος της Attica Bank, που υποχωρεί άνω του 20%. Ξεχωρίζουν ανοδικά Lamda, ΟΠΑΠ.

Χρηματιστήριο: Πράσινο το ταμπλό, βαριές απώλειες για Attica

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ακολουθεί.

Στις 15.442 (0,50%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 872 (0,53%) ο ΓΔ στην Αθήνα.

Από τις 868,77 μονάδες το «άνοιγμα», με εντολές αγορών -από την προσυνεδρίαση- στην πλειονότητα των blue chips και επιλεγμένα mid caps.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Lamda Development, Mytilineos, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ με αγοραστές και την Attica Bank παραφωνία στο «πράσινο» ταμπλό.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, εντολές πώλησης στο limit down για τον τίτλο (στην προσαρμοσμένη τιμή των 3,44 ευρώ), απόρροια των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν στη διαδικασία της αμκ της Attica Bank.

Χωρίς βαρύτητα στάθμισης στη διαμόρφωση των κύριων δεικτών, ο τίτλος «στεγανοποιήθηκε» σχεδόν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αφήνοντας ανεπηρέαστο τόσο το συστημικό μέρος του κλάδου όσο ευρύτερα της αγοράς.

Προς τις 550 μονάδες ο ΔΤΡ, με αντίδραση 0,96%, διατηρεί τη θετική διαφορά σε σχέση με τον FTSE25 σε διάστημα μηνός.

Στο 1,11 (0,91%) η μετοχή της Alpha Bank, με τις περισσότερες συναλλαγές από τις τραπεζικές, στη δεύτερη θέση μετά τον ΟΤΕ. Με αγοραστές έως τα 16,27 ευρώ στη μετοχή του Οργανισμού, να λειτουργούν υπέρ των long, καθώς ακολουθούν ανάλογες εντολές σε τίτλους των Lamda Development στα 7,575 (2,36%), Mytilineos στα 14,44 (0,28%), ΔΕΗ στα 8,07 (0,88%), ΟΠΑΠ στα 13,23 (1,77%), Motor Oil στα 13,39 (0,36%) κ.α.

Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης, στα πρώτα 45', σημειώνεται η διάθεση μερίδας αγοραστών να συνεχίσουν τις χθεσινές κινήσεις τους, η κατ' αρχάς αποτίμηση των οικονομικών μεγεθών (ενδεικτικές οι περιπτώσεις της Lamda Development σε αντιδιαστολή με της Intracom), η ανταπόκριση σε ενέργειες στήριξης της μετοχής (λ.χ. στην περίπτωση των Πλαστικών Θράκης, μετά την ανακοίνωση για διανομή προμερίσματος).

Με το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών στο 2/1, με 57 μετοχές σε θετικό πρόσημο.

Στα 4,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v