Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα ζητούμενα της συνεδρίασης για τους αγοραστές

Με το βλέμμα στη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου στη ΔΕΗ κινούνται οι επενδυτές, πριν την αυριανή αργία. Οι στηρίξεις που θα δώσουν σήμα για καλύτερη πορεία και οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με σημάδια... ανάκαμψης.

Χρηματιστήριο: Τα ζητούμενα της συνεδρίασης για τους αγοραστές

Νέο ρεκόρ στο... νήμα στη Wall Street, στο «πράσινο» νωρίτερα τα futures του S&P 500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από ακόμη υψηλότερες τιμές και τις 4.572 μονάδες.

Συνεδρίαση διασφάλισης των στηρίξεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 902,02 μονάδες. Ακριβώς στο όριο, για αυτό η σημερινή συνεδρίαση έχει ενδιαφέρον ως προς την επιβεβαίωση της περιοχής στήριξης, συνεκτιμώντας την αυριανή αργία (28ης Οκτωβρίου). Ζητούμενο -κατ' ελάχιστον- ένα «κλείσιμο» εβδομάδας ει δυνατόν πάνω από τις 902 και στη χειρότερη, όχι χαμηλότερα των 897-895 μονάδων.

Στα 48,108 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 5,120 εκατ. μέσω πακέτων σε Εθνική, ΟΤΕ, Jumbo, Lamda Development, ΔΕΗ. Μέρος των προσυμφωνημένων συναλλαγών, τις τελευταίες συνεδριάσεις, φέρεται να αφορά σε άντληση ρευστότητας ενόψει της ΑΜΚ της ΔEΗ, με τη σχετική διαδικασία να είναι από τα καθοριστικά σημεία αναφοράς, για βραχυπρόθεσμους (κυρίως όμως) και επενδυτές.

Στις 584,40 ο Δείκτης Τραπεζών, με τον κλάδο να διατηρεί τη δυναμική του, με 4,97% σε μηνιαίο και 12,19% σε 3μηνιαίο. Με συνολικό 12,60% για το 2021.

Όμως το θέμα μας, των ημερών, είναι η ΑΜΚ της ΔEΗ, με την Αθηνά Καλαϊτζόγλου να αναλύει ποιοι επενδυτές παίρνουν προτεραιότητα, πώς σχεδιάζεται να μπλοκαριστούν hedge funds και short traders.

Στα 9,08 ευρώ η μετοχή, με μείον 4,42% σε εβδομαδιαίο αλλά συν 12,24% σε μηνιαίο και με τα 9 ευρώ σημείο αναφοράς -λόγω CVC Capital-, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το αμέσως επόμενο διάστημα. Μεθαύριο, Παρασκευή, στο Δ.Σ. της Επιχείρησης θα εγκριθεί το Ενημερωτικό Δελτίο και θα οριστεί ο αριθμός των προς διάθεση μετοχών καθώς και η τιμή διάθεσής τους.

Σε αναμονή, συνεπώς, ενόψει του διοικητικού συμβουλίου.

Σε Jumbo, Mytilineos, Viohalco και ΟΠΑΠ, Coca Cola/hbc, Sarantis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ η προτίμηση των αγοραστών, με ισχυρότερη τάση για τις πρώτες τρεις. Σταθερή η μόχλευση σε επιλεγμένα mid caps, με την Quest σε διαδοχικά υψηλά, την Autohellas να βγάζει αντίδραση, τον Ικτίνο -μετά από καιρό- με αυξημένες συναλλαγές, τα Πλαστικά Θράκης με αγορές πάνω από τα 7,20, τις ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Cenergy σε υψηλότερες τιμές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v