Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Με πλεονέκτημα οι πωλητές στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στη ζώνη των 860 μονάδων, στη σκιά των νέων ανησυχιών για την πανδημία. Ποιες μετοχές «δείχνουν χαρακτήρα».

Νέα διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Επί ξυρού ακμής (και) οι αγορές, με αυτές της Ευρώπης να ακολουθούν τη διόρθωση των ασιατικών.

Η αφορμή, αυτή τη φορά, η τοποθέτηση του επικεφαλής της Moderna, καθώς θεωρεί λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια στην Όμικρον.

Από τις 15.117,63 μονάδες για τον DAX το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, έως τις 15.081 η διόρθωση, με πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς στις 15.050 μονάδες.

Στον ίδιο ρυθμό οι επενδυτές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το άνοιγμα από τις 865,23, με συνέχιση χαμηλότερα προς τη ζώνη των 850 μονάδων.

Προφανές πως μέχρις ότου οι ειδικοί αποφανθούν για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων εμβολίων στη νέα μετάλλαξη, οι πωλητές θα διαδέχονται τους αγοραστές και τούμπαλιν, σε μία αντιπαράθεση ψυχολογίας, νεύρων και τακτικής.

Σήμερα είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna, το Σ.Κ. οι αναφορές ιατρών της Ν. Αφρικής, αύριο... μεταβλητότητα που αποτυπώνεται -ήδη- στα futures του S&P500, στη διακύμανση του Volatility Index, στις αγορές πετρελαίου/φυσικού αερίου, πρώτων υλών κ.λπ.

Νωρίτερα τα συμβόλαια του S&P500 έδειχναν εκ νέου διόρθωση, από 1,05% χαμηλότερα και τις 4.602 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διαφοροποιηθούν traders, επενδυτές, επιπρόσθετα από τη στιγμή που είναι η τελευταία συνεδρίαση Νοεμβρίου.

Ωστόσο, οι εντολές δίνονται με μέτριο ρυθμό, η προσφορά είναι ελεγχόμενη, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 6,4 εκατ. στα πρώτα 35', εντολές αγοράς μπαίνουν από χαμηλότερες τιμές.

Εως τις 544,33 μονάδες η διόρθωση για τον ΔΤΡ, έως τις 2.052,58 για τον FTSE25 και έως τις 1.484,58 για τον FTMidCap, που και σήμερα έχει -συγκριτικά πάντα- καλύτερη συμπεριφορά από αυτήν της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε Alpha Bank, ΔΕΗ, Fourlis, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με την Alpha Bank να παρουσιάζει -για ακόμη μία συνεδρίαση- χειρότερη συμπεριφορά από τις συστημικές, τη ΔΕΗ να έχει αγοραστές πέριξ των 9,30 ευρώ, τη Fourlis με ένα πακέτο για 153.000 τμχ. στα 3,78 ευρώ να αντιδρά και με τον ΟΤΕ να είναι το μόνο χαρτί από τα 25 του δείκτη με άνοδο.

Fourlis, Quest, Autohellas και ΕΛΤΟΝ, Παπουτσάνης αλλά με ελάχιστα κομμάτια, οι 5 από τις 20 του FTMidCap με θετικό πρόσημο.

Και από τις μόλις 19 που υπερισχύουν οι αγοραστές έναντι 59 που πλεονεκτούν οι πωλητές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v