Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλεονέκτημα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης, με το ενδιαφέρον να διαχέεται μεταξύ τραπεζών και blue chips. Κινητικότητα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Οι μετοχές που είναι στο επίκεντρο και πώς διαμορφώνεται η εικόνα στους βασικούς δείκτες.

Πλεονέκτημα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Με αέρα Νέας Υόρκης η άνοδος στις διεθνείς αγορές. Αρχικά στο Τόκιο, από νωρίς στη Φρανκφούρτη και εδώ και ώρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα futures του S&P 500 οριακά από τις 4.570 μονάδες, ο DAX αντιδρά στις 15.370 (0,70%), ο Γενικός Δείκτης στις 884 (0,74%), με την τάση να τείνει να «γυρίσει» σε long για το «κλείσιμο» της εβδομάδας.
Μέτριος ο ρυθμός εντολών, περίπου όπως στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης, ενδεικτικός της στάσης που τηρούν (κυρίως) traders και επενδυτές.

Καλοδεχούμενες οι ανοδικές διορθώσεις των 60 εκατ. ευρώ, καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση υψηλότερων τιμών χωρίς αυξημένους τζίρους/κίνδυνο εγκλωβισμών, πάντα βραχυπρόθεσμα.

Εντολές αγοράς στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη -τραπεζικών/blue chips- αλλά και επιλεγμένων mid & small caps. Γνώμονας για την τακτική των επενδυτών τα οικονομικά αποτελέσματα, οι επιχειρηματικές εξελίξεις.

Σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Motor Oil, Mytilineos, Cenergy, οι εντολές των αγοραστών, ενδεικτικές της παρουσίας «ισχυρών χεριών» σε εισηγμένες της «πρώτης γραμμής».

Στις 2.120 μονάδες ο FTSE25, με τους long να δείχνουν πως κερδίζουν τη «μάχη» των σημαντικών 2.100 μονάδων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Στα 12,43 (1,55%) η μετοχή του Οργανισμού, στα 9,75 (1,56%) της Επιχείρησης, στα 2,738 (1,78%) η Εθνική κ.α.
Στην περιοχή των 572 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με την Αlpha Bank στο 1,067 (1,09%), με τη Eurobank στο 0,915 (1,35%), με ζητούμενη την υπέρβαση -τουλάχιστον- των 580 μονάδων προκειμένου να ενεργοποιηθεί σχηματισμός επαναφοράς.

Στις 71/19 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με διασπορά των εντολών αγοράς σε ένα ευρύ μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό. Στα 3,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, με τον ρυθμό από την πλευρά των αγοραστών να επιταχύνεται.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v