Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με αγοραστές και πωλητές να μην παίρνουν ρίσκα. Μερική κατοχύρωση θέσεων αλλά και αγορές σε τράπεζες και blue chips. Το σημείο make or break για την αγορά και ο «χρησμός» της JP Morgan.

Συντηρητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Συντηρητικά ενεργούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και εύλογα πωλητές - αγοραστές, ο καθείς από την πλευρά του κατοχυρώνει αποδόσεις και θέσεις.

Δεδομένης της αυξημένης μεταβλητότητας, η κίνηση των traders είναι απολύτως εύλογη, καθώς το volatility κρύβει ευκαιρίες αλλά και παγίδες.

Οριακή η διακύμανση για τα futures στη Νέα Υόρκη, στις 15.300 (0,24%) ο DAX στη Φρανκφούρτη και στο εύρος των 878,75-886,49, με τιμή εκκίνησης/ανοίγματος τις 878,75 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.

Διακύμανση που έδωσε τη δυνατότητα μερικής κατοχύρωσης θέσεων σε -συγκριτικά- καλές τιμές στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Περί τα 3,2 εκατ. ευρώ με μέτριο ρυθμό που συνεχίζεται μέχρι νωρίτερα, με εστίαση σε τίτλους των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ETE, Eurobank, Jumbo, Πειραιώς, Mytilineos και Lamda Development.

Σημείο αιχμής -ενδεχόμενα αλλαγής τάσης- οι 897/898 μονάδες για τον ΓΔ, περιοχή όπου αγοραστές vs πωλητές θα αντιπαρατεθούν για τη συνέχεια.

Προσεκτική η στάση των funds, με τον ξένο παράγοντα να αναγνωρίζει τα θετικά αλλά και να προειδοποιεί για τα αρνητικά.

Ενδεικτική η έκθεση της JP Morgan, σύμφωνα με όσα σημείωνε ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Από τα φιλικά προς την ελληνική οικονομία η JP Morgan, με ισχυρές θέσεις στο «χρέος»/κρατικά ομόλογα, αναλύει τα λίγο ως πολύ πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της οικονομίας, της αγοράς.

Στις 2.112 (0,52%) ο FTSE25 με αγορές σε ΟΤΕ (15,51), ΔΕΗ (9,70), ΟΠΑΠ (12,46), στις 567 (0,33%) ο ΔΤΡ με αρνητική -και σήμερα- την Alpha Bank στο 1,0535 (-0,15%).

Βοήθειες στους αγοραστές και από Mytilineos (14,76), Motor Oil (13,58), TITAN (13,68) κ.α.

Στις 63/52 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αντίδραση για ΑΝΕΚ, συνέχεια της ισχυρής ανόδου για ΦοίνιξVega Mezz, CairoMezz, MIG, Frigoglass, Performance, Μπήτρος, Intracom κ.α.

Στα 24,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, λίγο πριν τις 15:00.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v