Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τις 900 μονάδες «βλέπει» ο Γενικός Δείκτης

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που προσεγγίζει το ορόσημο των 900 μονάδων. Μέτριες οι συναλλαγές, με την απουσία πωλητών να διευκολύνει. Σε θέση οδηγού η Alpha στο τραπεζικό ταμπλό, ξεχωρίζουν Motor Oil, Ελβαλχαλκόρ.

Χρηματιστήριο: Τις 900 μονάδες «βλέπει» ο Γενικός Δείκτης

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά, προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνέχεια στις χθεσινές στοχευμένες αγορές των «ισχυρών χεριών» παρατηρείται από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι νωρίτερα, με αποτέλεσμα βασικοί δείκτες και μετοχές να διαμορφώνονται σταδιακά υψηλότερα.

Με τις πρώτες εντολές, από τις 894,42 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, μέχρι πριν λίγο ήταν εμφανής η εστίαση σε blue chips αλλά και τραπεζικά χαρτιά.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, πλην όμως η απουσία σημαντικών εντολών πώλησης διευκολύνει τους αγοραστές να ωθήσουν τον μεν Δείκτη Τραπεζών στις 580 μονάδες, τον δε FTSE25 λίγο πάνω από τις 2.150, που είναι τα δύο ελάχιστα ζητούμενα για να υπάρξει συνέχεια για τους long.

Με χαμηλό όριο τις 880-885 μονάδες δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να δοκιμάσουν σήμερα-αύριο το άνω όριο των 900-905 μονάδων, προκειμένου να έχουν πιο σαφή κατεύθυνση από Δευτέρα και μετά.

Συνεκτιμώντας τον κανόνα που θέλει τον Δεκέμβριο -στο διάστημα 10/15 και μετά- να είναι μήνας αναδιάταξης χαρτοφυλακίων ενόψει του επόμενου έτους. Συνήθως σε αυτό το διάστημα οι Έλληνες διαχειριστές διαγκωνίζονται προκειμένου να εγγράψουν καλύτερες/υψηλότερες αποδόσεις για τη χρονιά που φεύγει.

Λίγο ως πολύ γνωστά όλα αυτά, μένει ωστόσο να επιβεβαιωθούν και φέτος, για αυτό από χθες αναφερόμαστε στη διακριτική -εμφανή όμως- παρουσία «ισχυρών χεριών» σε συγκεκριμένα χαρτιά.

Το πιθανότερο, στο πλαίσιο μίας τέτοιας τακτικής, η προσπάθεια να συμπεριλαμβάνει τραπεζικές και μετοχές-σηματωρούς. Ο ΟΤΕ και λόγω βαρύτητας στάθμισης θα μπορούσε να είναι ένα «κλειδί» και για την άνοδο των δεικτών. Στα 15,94 νωρίτερα, με περιθώριο υπέρβασης των 16 ευρώ άμεσα.

Στα 9,80 η ΔΕΗ, στα 12,54 ο ΟΠΑΠ, στα 13,95 η Motor Oil, στα 15,33 η Mytilineos συμπληρώνουν ένα καρέ δεικτοβαρών χαρτιών-μετοχών σηματωρών που μπορούν και κλίμα να διαμορφώσουν και τάση να δώσουν, στη συνέχεια.

Στο 1,073 η Alpha Bank αντικαθιστά, σήμερα, την Εθνική. Με αγοραστές η πρώτη στο 1,073, με λίγους πωλητές στα 2,828 η δεύτερη.

Με ικανοποιητική την εικόνα στο ευρύτερο μέρος της αγοράς, καθώς σε 52 μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές έναντι 27 που πλεονεκτούν οι πωλητές.

Με μεγαλύτερη θετική μεταβολή για Centric, Attica Bank, Qual, Unibios, Moda, CairoMezz, Performance, AsCo, Πετρόπουλος κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v