Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρονται για stock picking

Ανοδος στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Μονόδρομος οι επιλεκτικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά, με εμφανή την αποχή των ξένων. Η τάση στις αγορές, οι στοχευμένες συναλλαγές από «ισχυρά χέρια» και η αντίδραση συγκεκριμένων Mid caps.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρονται για stock picking

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, μεικτές τάσεις στις αγορές της Ασίας, από τις 15.687 μονάδες ο DAX και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές ετοιμάζονται για ακόμη μία αδιάφορη συνεδρίαση.

Εντός και επί τα αυτά, για ακόμη μία ημέρα στην αγορά μας, με τζίρο στα συνήθη των περίπου 50 εκατ., με διακύμανση για βασικούς δείκτες σε στενά εύρη, με αναπόφευκτη την επιλεκτική στάση traders και επενδυτών.

Χαμηλότερα, καν, των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, αδυναμία για τον Δείκτη Τραπεζών να διαμορφωθεί σε "«κλείσιμο» έστω πάνω από τις 580 μονάδες και για τον FTSE25 να υπερβεί τις 2.150 μονάδες.

Εμφανής η απουσία ξένων -πλην μετρημένων περιπτώσεων-, στοχευμένες αγορές σε 4-5 blue chips και επιλεκτικές κινήσεις σε mid&small caps.

Αυτή ήταν, για ακόμη μία ημέρα, η εικόνα της αγοράς, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, επενδυτική απαξία και συνέχεια στην ταλαιπωρία που προκαλεί η πρωτοφανής σε διάρκεια συσσώρευση επί μήνες, διάστημα κατά το οποίο στις ξένες αγορές έχουν συντελεστεί σημαντικά γεγονότα.

Μονόδρομος το stock picking για όσους παραμένουν ενεργοί σε αυτή την αγορά, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να καταγράφει μία από τις πλευρές αυτής της κατάστασης. Χρυσές αποδόσεις από τον δείκτη ATHEX Select και είναι να απορεί κάποιος προς τι αυτή η επίμονη εμμονή των αρμοδίων να συντηρούν την πρωτοφανή στρέβλωση που χαρακτηρίζει εισηγμένες/μετοχές και δείκτες.

Από τα λίγα ενδιαφέροντα της χθεσινής συνεδρίασης η παρουσία «ισχυρών χεριών», με αγορές σε ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, Viohalco, Aegean, Mytilineos, Motor Oil, Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενθαρρυντική ένδειξη εάν έχει συνέχεια σήμερα-αύριο.

Οπως επίσης η θετική διαφοροποίηση -για ακόμη μία συνεδρίαση- της Εθνικής από τον τραπεζικό κλάδο.

Αλλά και η ανοδική τάση mid caps, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Autohellas. Στα 9,08 ευρώ, νέο υψηλό 20 και πλέον ετών, με ικανοποιητικές συναλλαγές.

Και σχετική μόχλευση σε τίτλους των Space, Lavipharm, ΣΙΔΜΑ, REDS, Moda Bagno, Μουζάκης κ.α.,
που συντηρούν ένα κάποιο ενδιαφέρον, έστω στα χαμηλότερα της αγοράς.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v