Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

«Εορταστικών» τόνων η συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά, ακολουθώντας την εικόνα που διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ρευστοποιήσεις για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές. Ελεύθερη πτώση για Κέκροψ και Attica Bank.

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, με μικρές απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τέσσερις συνεδριάσεις για το «κλείσιμο» του 2021, για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και ο DAX διαμορφώνεται στις 15.784 (0,14%). Από οριακά υψηλότερα, τις 4.715 μονάδες τα futures του S&P 500 στη Νέα Υόρκη.

Και στα καθ' ημάς, με συναλλαγές ημιαργίας, η μικρή υπερίσχυση των πωλητών πιέζει τον Γενικό Δείκτη προς τις 885 μονάδες. Εκ προοιμίου γνωστό πως σήμερα-Παρασκευή οι απομείναντες ενεργοί επενδυτές θα επικεντρώνονταν σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές είτε για να «κλειδώσουν» την όποια απόδοση είτε για να βελτιώσουν τη θέση τους.

Ενδεικτικό το ότι λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, η αξία συναλλαγών δεν είχε ξεπεράσει, καν, τα 3 εκατ. ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια αγορά όπως η δική μας.

Attica Bank και ΚΕΚΡΟΨ «κλέβουν» αρνητικά τις εντυπώσεις, με την πρώτη σε διόρθωση διαρκείας μετά την τελευταία «βουτιά» -πλέον- στο 0,2045 ευρώ και τη δεύτερη εγκλωβισμένη στο δικαστικό γαϊτανάκι, με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη. «Αδειασμα» 10,37% στα 2,14 ευρώ για τη μετοχή.

Περιορισμένες οι συναλλαγές στα τραπεζικά, ξεχωρίζουν οι πωλητές στην Alpha Bank έως 0,89% χαμηλότερα, στο 1,0575 ευρώ. Σε ΔΕΗ (9,135), ΟΤΕ (16,60) οι αγοραστές διαμορφώνουν καλύτερες τιμές, με ζητούμενο για την πρώτη ένα «κλείσιμο» πάνω από την τιμή της ΑΜΚ.

Με αγορές και σε ElvalHalcor (1,854), Quest (18,22), TITAN (13,40), ΕΥΔΑΠ (7,71).

Στις 30/51 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 78 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v