Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις στο... ρελαντί στο Χρηματιστήριο

Με πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών, το ελάχιστο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες μετοχές. Κύμα ρευστοποιήσεων χτυπά Attica Bank, Κέκροψ και Intralot. Πτωτική τάση στις τράπεζες, αντιδρούν Τιτάν και ΟΤΕ.

Ρευστοποιήσεις στο... ρελαντί στο Χρηματιστήριο

Χρειάστηκε να περάσουν -σχεδόν- 4 ώρες συνεδρίασης για να υπερβεί τα 10 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.
Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί, για να έχει κάποιος την εικόνα της αγοράς, της σημερινής συνεδρίασης, με τζίρους στο μισό των ήδη περιορισμένων των προηγούμενων εβδομάδων.

Αγορά χωρίς νεύρο, επενδυτές χωρίς ενδιαφέρον, συνθέτουν την κατάσταση, αποκαρδιωτική εδώ και καιρό, για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Υποτονικό μεν το κλίμα στα κύρια ευρωπαϊκά αλλά στα καθ' ημάς η -αναλογική- απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος τα ξεπερνά. Αλλά και η διακύμανση για κύριους δείκτες, βασικές μετοχές περιορίζεται σε λιγοστές μονάδες και λίγα λεπτά του ευρώ, καθιστώντας αποτρεπτική την όποια σκέψη για ενδοσυνεδριακές εντολές.

Μεταξύ 887,08-889,54 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, στο εύρος των 2.131,98-2.139,34 μονάδων για τον FTSE 25, ένδειξη πως σε συνθήκες... ακινησίας είναι -σήμερα- ακόμη και τα blue chips στην πλειονότητά τους.

Εξαίρεση σε αυτή τη μη-τάση οι ισχυρές απώλειες, συνέπεια σημαντικών ρευστοποιήσεων σε μετοχές των Attica Bank, ΚΕΚΡΟΨ, Intralot.

Εξαίρεση και 2-3 blue chips, που έχουν αγορές από την αρχή της ημέρας, με τον ΟΤΕ να συνεχίζει έως τα 16,68 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική φορά που έχει σε διαστήματα μηνός και 3μήνου. Αγορές στον ΤΙΤΑΝα έως τα 13,46 ευρώ, ισοφαρίζοντας έτσι τις οριακές απώλειες που είχε για το 2021. Πιθανότατα πρόκειται για αγορές με στόχο τη βελτίωση της θέσης που έχει θεσμικό χαρτοφυλάκιο, καθώς η μετοχή ήταν από τις λιγοστές (2-3) του δείκτη με αρνητική ετήσια μεταβολή.

Στα 9,48 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 7,73 η ΕΥΔΑΠ, στα 13,79 η Motor Oil, στα 8,90 η Sarantis.

Σε μερικό κλείσιμο θέσης αποδίδεται η διόρθωση για μετοχές των mid caps, με ενδεικτική την περίπτωση της ΚΡΙ-ΚΡΙ έως 3,29% χαμηλότερα στα 8,22 ευρώ, των Πλαστικών Θράκης έως 2,68% χαμηλότερα στα 6,91 ευρώ.

Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές το «άδειασμα» σε Κέκρωψ (με μείον 22,66% στα 1,864), και Attica Βank (με μείον 11,14% στα 0,2035).

Στις 41/63 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, νωρίτερα, στις 14:45. Με τζίρο 11,75 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v