Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μικρό πλεονέκτημα αγοραστών, με χαμηλό τζίρο

Κινήσεις βελτίωσης της αποτίμησης συγκεκριμένων εισηγμένων, περιορισμένης έκτασης αγοράς από επενδυτές που «βλέπουν» υψηλότερες τιμές τον Ιανουάριο, συνθέτουν την εικόνα της εγχώριας αγοράς. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν και ποιες πιέζονται.

Χρηματιστήριο: Μικρό πλεονέκτημα αγοραστών, με χαμηλό τζίρο

Ανοδικά συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, προς τα υψηλά έτους ο DAX. Πέμπτη μέρα υποχώρησης για την τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και όλα ανοιχτά για το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

Ούτως ή άλλως το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν επηρεάζεται, είτε έτσι είτε αλλιώς, απλώς συνεχίζει να λειτουργεί γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Αγορά με ολοκληρωτική «ανοσία» σε οτιδήποτε συμβαίνει έξω από τη Λεωφόρο Αθηνών δεν μπορεί να θεωρηθεί υγιής οργανισμός.

Με αυτά τα ολίγα αλλά απαραίτητα, λίγο ως πολύ γνωστά, η συνεδρίαση εξελίσσεται με τον Γενικό Δείκτη σταθερά χαμηλότερα των 900 μονάδων, από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με τους επενδυτές να περιορίζονται σε εντολές της τελευταίας στιγμής.

«Φτωχός συγγενής» στα θεσμικά χαρτοφυλάκια το χρηματιστήριο, διαπίστωνε νωρίτερα ο Στέφανος Κοτζαμάνης, αναλύοντας και αυτή την πτυχή της «ρηχής» αγοράς μας.

Κινήσεις βελτίωσης της αποτίμησης συγκεκριμένων εισηγμένων, περιορισμένης έκτασης αγοράς από επενδυτές που «βλέπουν» υψηλότερες τιμές τον Ιανουάριο, συνθέτουν την εικόνα της αγοράς, λίγο πριν τις 15:00.

Με την αξία συναλλαγών στα χθεσινά, με 21 εκατ. και τις Mytilineos, OTE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Jumbo, Μοτοδυναμική, Quest, Eurobank κ.α. να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο τζίρο.

Αγοραστές σε όλες πλην της Mytilineos, όπου οι πωλητές έχουν μικρό πλεονέκτημα στα 15,07 ευρώ.

Στα 16,50 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στο 1,0745 της Alpha Βank, στα 12,65 του ΟΠΑΠ, στα 9,13 της ΔΕΗ, στα 2,907 της Εθνικής και της Jumbo στα 12,46 ευρώ, της Μοτοδυναμικής στο 1,795, της Quest σε νέα υψηλά των 18,46 και στο 0,8986 της Eurobank.

Στις 57/45 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με Inform Lykos, Μοτοδυναμική, Παπουτσάνης κ.α. κυρίως από τα mid&small caps να έχουν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v